Velykiniai rikotos keksiukai

AUTORIUS:
Oksana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Velykiniai rikotos keksiukai
Autorius apie receptą: Minkšti, drėgni, kvapnūs ir labai skanūs. Ko dar reikia šventiniam stalui? Minkšti, drėgni, kvapnūs ir labai skanūs. Ko dar reikia šventiniam stalui? Oksana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų kvietinių miltų
250 gramų rikotos
125 gramai sviesto (minkšto)
125 gramai cukraus pudros
1 vienetas apelsinų
3 šaukštai grietinės
10 gramų kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės pastos
1/4 šaukštelio druskos
Glajui:
pagal poreikį cukraus pudros
2 šaukštai akvafabos
1 šaukštelis citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nulupame nuo apelsino žievelę (pasiliekame) ir išspaudžiame apelsino sultis (apie 150 ml).
2.
Miltus su kepimo milteliais persijojame.
3.
Minkštą sviestą išsukame su cukraus pudra ir apelsino žievele. Dedame grietinę ir maišome toliau. Dedame rikotą, vanilę ir gerai permaišome. Pilame sultis ir gerai išmaišome. Beriame persijotus su kepimo milteliais miltus ir užmaišome tešlą. Tešla išeina labai tiršta. Tešlą sudedame dedame į keksiukų formeles (pripildome ne iki pat viršaus, nes dar pakils).
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min. Atvėsiname ant grotelių.
5.
Glajui į aukštą indą pilame akvafabą, citrinos sultys ir plakame, kol susidarys putos. Toliau plakant, beriame cukraus pudrą, kol susidarys labai standžios putos (apvertus indą, niekur nebėgs).
6.
Puošiame glajumi atvėsusios keksiukus. Tai galima daryti šaukštu, konditeriniu maišeliu arba išplaktą akvafabą sudėti į platų indą ir pamerkti keksiuko viršų.
Patarimai:
Šviesius kvietinius miltus galite pamaišyti su pilno grūdo kvietiniais miltais - pvz. 100 g. pilno grūdo ir 150 g. šviesių.
Galite papildomai įdėti razinų, aguonų, riešutų ar šokolado.
Galite kepti mažus keksiukus arba pyragą, tik skirsis kepimo laikas. Keksiukai 20-25 min, o pyragas - 40 - 80 min, priklausomai nuo formos.
AUTORIUS: Oksana
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital