Velykinė mielinė pynė

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 118)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 118)
Velykinė mielinė pynė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nostalgiškai skani mielinė pynė. Mano močiutė tokią kasmet kepdavo Velykoms. Ji visada pavyksta minkštutė, puri, tokio puikaus vaikystės skonio. Aš kartais dar į ją įdedu Nostalgiškai skani mielinė pynė. Mano močiutė tokią kasmet kepdavo Velykoms. Ji visada pavyksta minkštutė, puri, tokio puikaus vaikystės skonio. Aš kartais dar į ją įdedu razinų (prieš tai jas pamirkau juodoje arbatoje, kad suminkštėtų), kartais įtarkuoju apelsino žievelės. Bet ji puiki ir be jokių priedų, tiesiog savaime. (...daugiau) Janina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų miltų (apytikriai)
250 mililitrų pieno (šilto)
100 gramų sviesto
80 gramų cukraus
10 gramų sausų mielių (arba 30 g šviežių mielių)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Viršui:
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek sezamo sėklų (arba aguonų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, sausas mieles ir šaukštą cukraus. Išmaišykite, jog cukrus ištirptų ir palikite pastovėti 10-15 minučių, jog mielės aktyvuotųsi ir mišinys suputotų.
2.
Į suputojusias mieles supilkite lengvai paplaktus kiaušinius, suberkite druską, likusį cukrų, vanilinį cukrų, ištirpintą bei atvėsintą sviestą ir išmaišykite. Pamažu maišydami berkite persijotus miltus.
3.
Kai maišyti nebepavyks, imkite tešlą minkyti. Miltų dėkite tiek, kad minkoma tešla nebūtų lipni, bet ir liktų minkšta, elastinga. Tikslus kiekis labai priklausys nuo miltų rūšies bei kiaušinių dydžio. Tešlą minkykite kokias 10 minučių, kol jis bus daili, vientisa, šiek tiek blizgi. Išminkytą tešlą suspauskite į kamuolį, jo paviršių patepkite trupučiu aliejaus arba tirpinto sviesto (kad neapdžiūtų), dėkite kamuolį į dubenį, pridenkite švariu rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje 1.5-2 val., jog tešla pakiltų, jos tūris padvigubėtų.
4.
Iškilusią tešlą dar kartą išminkykite, o tada padalikite į šešias lygias dalis - taip iškepsite dvi pynutes. Arba galite dalinti į tris lygias dalis, tada turėsite vieną tikrai didelę pynę.
5.
Kiekvieną dalį iškočiokite į pailgą virvelę. Sudėkite tris virveles vieną šalia kitos, jų galus viršuje suspauskite, o tada iš tų trijų virvelių supinkite kasytę. Iš kitų trijų virvelių padarykite tą patį. Turėsite dvi pynutes.
6.
Paruoštas pynutes padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pridenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje valandai, jog pynutės pakiltų.
7.
Pakilusių pynučių viršų aptepkite lengvai paplaktu kiaušiniu, galite dar pabarstyti sezamų sėklomis ar aguonomis ir kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol pynutės įgaus gražią auksinę spalvą. Skanaus!
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Gitana
2021-12-28 20:05
Nuostabi. Iš tokio kiekio išėjo dvi. Viena kepiau pagal receptą, o į kitą pridėjau aguonų. ATSAKYTI
bak
2020-11-13 19:05
Nuostabi pynutė, ačiū už tikslų, puikų receptą ATSAKYTI
Eglė
2020-04-24 12:29
Jau daug kartų kepiau. Labai skani bulka, dar pridedu razinų arba kitų džiovintų uogų ATSAKYTI
Rita
2018-12-16 22:35
Bandžiau ne kartą,tikrai labai gerai gaunasi:) Primena pyragus,kuriuos kepdavo mano močiutė:) ATSAKYTI
Vida
2018-03-23 13:56
Kepiau pernai Velykoms, tikrai geras receptas. Aš dar įmaišiau porą saujų razinų, jos čia skaniai tinka, jeigu mėgstate razinas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital