Velykėlių tortas su špinatų biskvitu ir maskarponės bei Fantos kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Špinatų biskvito tortas su maskarpone
Špinatų biskvito tortas su maskarpone
Špinatų biskvito tortas su maskarpone
Špinatų biskvito tortas su maskarpone
Autorius apie receptą: Pirmas sekmadienis po Velykų vadinamas Atvelykiu. Šią dieną kiaušinius ridena tik vaikai. Dar kitaip Atvelykis vadinamas vaikų Velykėlėmis. Leiskite vaikas patiems marginti Pirmas sekmadienis po Velykų vadinamas Atvelykiu. Šią dieną kiaušinius ridena tik vaikai. Dar kitaip Atvelykis vadinamas vaikų Velykėlėmis. Leiskite vaikas patiems marginti kiaušinius. Tegul vaikai pakviečia į svečius savo krikštatėvius ir jiems padovanoja po savo margintą kiaušinį. Štai tokios mielos mūsų lietuviškos tradicijos. Bandom jų laikytis jau kelinti metai. Visas dėmesys tik vaikams. Tortas taip pat pagal vaikų norus. Būtinai turėjo būti žalias biskvitas, Fantos kremas su braškių želė gabaliukais. (...daugiau) Ritos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Biskvitui:
320 gramų miltų (savaime kylančių ar paprastų +2.5 šaukštelių kepimo miltelių ir 1 žiupsnelio druskos)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų špinatų (šviežių)
150 gramų cukraus
80 gramų sviesto (tirpinto ar aliejaus)
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kremui:
500 gramų grietinėlės, 35% riebumo
500 mililitrų limonado (naudojau apelsinų skonio Fantą)
400 gramų maskarponės sūrio
154 gramai braškių želė (2 pakelių)
100 gramų cukraus
40 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Elektriniu trintuvu sutriname į košelę špinatus. Pilame tirpintą sviestą ar aliejų ir citrinos sultis. Išmaišome.
2.
Kiaušinius plakame su cukrumi ir vanile, iki masė patrigubės.
3.
Į kiaušinių masę dedame špinatus ir po truputį sijojame miltus. Ir lengvai išmaišome. Stenkitės kuo mažiau maišyti tešlą.
4.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių, tešlą padalinau į 4 dalis.
5.
Ant torto formos (naudojau 21 cm skersmens) dugno dėkite lakštą kepimo popieriaus ir užspauskite. Tešlą paskirstykite šaukštu. Mano lakštai gana storoki. Galite tepti ploniau ir lakštų bus daugiau. Aš dėjau po pilnus 4 v.š. tešlos.
6.
Kepiau po 12 -15 min. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo. Tiesiog stebėkite ir matysite kada iškepė. Iškepė 4 purūs ir elastingi lakštai. Lakštus atvėsinkite ir laikykite per naktį.
7.
Želė paruoškite pagal nurodymus ant pakuotės, naudokite šiek tiek mažiau vandens, nei nurodyta, pvz., vietoje 500 ml naudokite 300 ml, taip želė bus standesnė ir bus lengviau pjaustyti. Kai želė visisškai sustings, supjaustykite smulkiais kubeliais.
8.
Kremui maskarponę išmaišome su cukrumi ir Fanta (kelis šaukštus palikite želatinai išbrinkite). Lengvai paplakame. Plakant kremas pradėjo tirštėti.
9.
Želatiną užpilti fanta ir palikti 10 minučių išbrinkti. Ištirpinau garų vonelėje (želatinos neužvirinti) ir pravėsintą įmaišiau į kremą.
10.
Išplakiau grietinėlę ir po truputį įmaišiau į stingstantį kremą. Kremą padalinkite į tris lygias dalis.
11.
Į torto formos dugną dėkite vieną lakštą, aptepkite trečdaliu kremo, pabarstykite želė gabaliukų, dekite antrą torto lakštą, vėl tepkite kremą, berkite želė gabalėlių, vėl dėkite lakštą, viršų ir kraštus apteptiki kremu. Likusį biskvitą sutrupinkite ir papuoškite visą tortą.
Patarimai:
"Savaime kylančius" miltus galima keisti paprastais kvietiniais + 2.5 šaukšteliais kepimo miltelių ir 1 žiupsneliu druskos - juos tiesiog kartu persijokite.
Papildomai biskvitus galima sulaistyti sirupu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Rima
2022-04-20 16:16
Kodėl trinate nepatikusius komentarus? Taip. Šis receptas labai netikslus. Autorei reikėtų patikslinti ,gaminimui reikalingų,produktų kiekius,o ne ištrinti komentarą. ATSAKYTI
LaMaistas.lt
2022-04-21 09:25
Puslapyje šalinami tik įžeidžiantys, necenzūriniai ir su receptu visiškai nesusiję komentarai. Visi ingredientų kiekiai yra nurodyti. Patikslinkite, kur kyla neaiškumų, pasistengsime patarti :) ATSAKYTI
JZ
2020-04-16 16:10
Ačiū už receptą, labai skanus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital