Vegetariški maltinukai mėsainiams

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Vegetariški maltinukai mėsainiams
Autorius apie receptą: Dažnai pasigendu vegetariškų/veganiškų patiekalų receptų, tad nusprendžiau pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausiųjų! Tokie "mėsainiai" kupini kvapų bei skonių, Dažnai pasigendu vegetariškų/veganiškų patiekalų receptų, tad nusprendžiau pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausiųjų! Tokie "mėsainiai" kupini kvapų bei skonių, jų paplotėliai sotūs bei tinkami užšaldymui, tad jeigu kitomis, tingiomis dienomis norėsite pasigaminti gardžią, penkių minučių vakarienę, šie - puikus pasirinkimas! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų konservuotų lęšių (1 skardinės)
250 gramų pievagrybių
150 gramų ryžių (virtų)
1 stiklinė maltų džiūvėsėlių
1 vienetas svogūnų
40 gramų graikinių riešutų
2 šaukštai maltų linų sėmenų
2 šaukštai sojos padažo
2 skiltelės česnako
1 šaukštas kečupo
0.5 šaukšto maltų kmynų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dideliame dubenyje įdedame sumaišome linų sėmenis su 6 šaukštais (60ml) vandens. Išmaišome ir atidedame į šoną.
2.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome. Pievagrybius atskirai supjaustome smulkiai. Graikinius riešutus susmulkinti - aš naudojau maisto smulkintuvą, tačiau nemaliau iki miltų.
3.
Į didelę keptuvę su įkaitintu aliejumi dedame smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką ir pakepiname ant vidutinės ugnies apie 5 min., kol gražiai apskrus. Esant reikalui, įpilame šiek tiek vandens. Tada į keptuvę sudedame smulkiai supjaustytus pievagrybius bei susmulkintus graikinius riešutus ir kepame apie 5-8 min, kol pievagrybiai išskirs vandenį. Tuomet įpilame 2 šauktus sojos padažo, šiek tiek maltų kmynų ir toliau kepiname, kol neliks skysčių.
4.
Kol pievagrybiai kepa, perplauti lęšius ir sudėti į dubenį su prieš tai paruoštais maltais linų sėmenimis ir elektriniu ar rankiniu (tinka ir šakutė!) trintuvu sumalti iki vientisos konsistencijos masės.
5.
Į tą patį dubenį sudedame pievagrybių mišinį, virtus ryžius, kečupą, suberiame džiūvesėlius bei pipirus. Viską gerai sumaišome. Rekomenduoju maišyti rankomis!
6.
Masę padaliname 6-8 dalis ir rankomis formuojame paplotėlius.
7.
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame paplotėlius ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių po 3-4 min, kol gražiai paruduos ir apskrus.
8.
Patiekite su pasirinktais pagardais bei padažais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital