Vegetariškas "plovas" su pievagrybiais orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vegetariškas "plovas" su pievagrybiais orkaitėje
Vegetariškas "plovas" su pievagrybiais orkaitėje
Vegetariškas "plovas" su pievagrybiais orkaitėje
Autorius apie receptą: Vakar su draugais sode atidarėme šašlykų kepimo sezoną, o šiandien taip kukliai dalinuosi ryžių receptu. Esu minėjusi, kad mažoji nevalgo mėsos, tad namuose tenka gaminti du Vakar su draugais sode atidarėme šašlykų kepimo sezoną, o šiandien taip kukliai dalinuosi ryžių receptu. Esu minėjusi, kad mažoji nevalgo mėsos, tad namuose tenka gaminti du patiekalus arba gaminti daugiau be mėsos. Šis patiekalas iš tos serijos, kur mėsa nereikalinga. Patiekalas sužavėjo savo paprastumu ir skanumu. Darbo nėra daug, produktai irgi randami kiekvienos šeimininkės namuose. Tad užuot praleidę daug laiko prie puodų, siūlau pasigaminti greitus pietus ir daugiau laiko praleisti su šeima. (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
650 gramų pievagrybių (naudojau baltus ir rudus)
375 mililitrai sultinio (vištienos arba daržovių)
315 mililitrų vandens
1.5 stiklinės ryžių
50 gramų sviesto
1 vienetas morkų (apytiksliai)
2 vienetai šalotinių svogūnų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovintas čiobrelis
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros.
2.
Keptuvėje ištirpiname sviestą.
3.
Susmulkiname grybus, česnakus, šalotus ir sutarkuojame morką, dedame į keptuvę, pagardiname druska ir pipirais.
4.
Į troškinimui skirtą indą arba kitą, kuris tinkamas dėti į orkaitę, sudedame daržoves, paskleidžiame per visą plotą ryžius, pabarstome čiobreliais, užpilame sultinio ir vandens. Uždengiame dangčiu ir dedame puodą į orkaitę.
5.
Kepame 30-40 min, kol ryžiai tampa minkšti ir birūs. Jei kepimo metu per greitai susigėrė skystis, o ryžiai dar kieti - pilkite dar vandens ar sultinio.
6.
Prieš tiekiant užbarstome žalumynų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Augustė
2020-05-15 12:30
Sveiki, ar būtina dėti šalotinius svogūnus? Ar negalima naudoti paprastus? ATSAKYTI
Asta
2020-05-15 13:02
Tikrai galima ir paprastais, bet juos pirmiausia pakepinkite, nes šalotiniai svogūnai švelnesnio skonio už paprastus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital