Vegetariškas „Netikras zuikis“

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Vegetariškas „Netikras zuikis“
Vegetariškas „Netikras zuikis“
Vegetariškas „Netikras zuikis“
Autorius apie receptą: Jei Velykoms pas jus užsuks draugas vegetaras, jis tikrai apsidžiaugs šiam patiekalui. Pasakiškai skanų „netikrą zuikį“ galima pagaminti ir vegetarišką. Skanus valgyti Jei Velykoms pas jus užsuks draugas vegetaras, jis tikrai apsidžiaugs šiam patiekalui. Pasakiškai skanų „netikrą zuikį“ galima pagaminti ir vegetarišką. Skanus valgyti ir su salotomis, ir ant sumuštinio. (...daugiau) Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų konservuotų avinžirnių
300 gramų pievagrybių
125 gramai ryžių
100 gramų avižinių dribsnių
1 vienetas morkų
100 gramų sūrio
50 gramų alyvuogių (mėgstamų, be kauliuko)
5 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštelis maltos ciberžolės
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis maltos kalendros
0.5 šaukštelio asafetidos
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus (arba ghee sviesto)
šiek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ryžius išverdame kaip nurodyta ant pakuotės. Paliekame atvėsti.
2.
Smulkiai supjaustome pievagrybius. Morką sutarkuojame stambia tarka arba supjaustome šiaudeliais.
3.
Keptuvėje įkaitiname 2 šaukštus aliejaus arba ghee sviesto, beriame asafetidą, kuminą, kalendrą ir pakepiname 5 sekundes. Dedame morką ir pievagrybius. Kepame, kol suminkštės.
4.
Sutriname avinžirnius iki vientisos konsistencijos masės (jei liks didesnį gabaliukai - nieko baisaus).
5.
Supjaustome alyvuoges. Smulkiai sutarkuojame sūrį.
6.
Į didelį dubenį dedame avinžirnių masę, keptas daržoves, sūrį (šiek tiek atidedame viršui apibarstyti), atvėsintus ryžius, avižinius dribsnius, pagardiname sojos padažu, 3 šaukštais pomidorų padažo, druska, pipirais ir gerai permaišome.
7.
Masę dedame į sviestu pateptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Viršų aptepame pomidorų padažu. Apibarstome sūriu.
8.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Atvėsiname, supjaustome ir tiekiame.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Ingrida
2020-04-15 13:26
Vegetariškas? O suris tinka vegetarams? ATSAKYTI
Agnė
2020-04-15 14:08
Tikrai taip :) Sūrio (ir kitų pieno produktų) nevartoja veganai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital