Vegetariška brokolių užkepėlė

AUTORIUS:
Alma
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Vegetariška brokolių užkepėlė
Vegetariška brokolių užkepėlė
Vegetariška brokolių užkepėlė
Vegetariška brokolių užkepėlė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas bulvių
150 gramų moliūgų
1 vienetas morkų
150 gramų brokolių
1 šaukštas aliejaus
1 vienetas svogūnų
1 vienetas pomidorų
50 gramų sviesto
2 šaukštai speltų miltų
400 mililitrų pieno
125 gramai čederio sūrio
2 vienetai kiaušinių trynių
1 vienetas kiaušinių
1 lapas sluoksniuotos tešlos
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
1 šaukštelis aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulvę, morką, pomidorą (nuplikytą ir nuluptą) ir moliūgą nulupti ir supjaustyti 1 cm kubeliais.
Brokolį išskirstyti mažais žiedynais.
Smulkiai supjaustyti svogūną.
2.
Įkaitinti orkaitę iki 210 C.
Ištepti 19 cm skersmens kepimo indą aliejumi.
Susmulkintas daržoves sumaišyti dubenyje.
Sudėti į garinimo indą puode ir garinti 15 minučių, kol daržovės suminkštės.
Po to mišinį sudėti į didelį dubenį.
Įkaitinti keptuvėje aliejų ir ant vidutinės ugnies apie 2 minutes pakepinti svogūną.
Pabarstyti pipirais.
Viską sudėti į dubenį su garintomis daržovėmis. Sumaišyti.
3.
Sutarkuoti sūrį ir išplakti kiaušinių trynius.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ir greitai maišant supilti miltus.
Ant mažos ugnies kaitinti 2 minutes arba tol, kol masė pasidarys auksinės spalvos.
Palaipsniui supilti pieną, maišyti labai greitai, kol padažas pasidarys vientisas.
Padažą kaitinti ant vidutinės ugnies apie 3 minutes arba kol sutirštės.
Nuimti keptuvę nuo ugnies.
Tarkuotą sūrį ir kiaušinių trynius sudėti į padažą ir gerai išmaišyti.
Įberti druskos ir pipirų.
4.
Vieną šaldytos tešlos lapą atšildyti iki kambario temperatūros, iškočioti ir išpjauti 22 cm skersmens apskritimą, kepimo formai uždengti.
Tešlos apskritimu tvirtai užspausti formos kraštus.
Tešlos paviršių su šepetėliu patepti plaktu kiaušiniu ir gausiai pabarstyti aguonomis.
Kepti orkaitėje apie 30 minučių arba tol, kol užkepėlė gražios auksinės spalvos.
Valgyti karštą.
AUTORIUS: Alma
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital