Šokoladiniai putėsiai be pieno produktų

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Šokoladiniai putėsiai be pieno produktų
Šokoladiniai putėsiai be pieno produktų
Šokoladiniai putėsiai be pieno produktų
Autorius apie receptą: Kažkada kažkur nugirdau, jog skystis nuo konservuotų avinžirnių (jis dar vadinamas aquafaba), jį plakant, putoja ir standėja tarsi kiaušinio baltymas. Skambėjo truputį Kažkada kažkur nugirdau, jog skystis nuo konservuotų avinžirnių (jis dar vadinamas aquafaba), jį plakant, putoja ir standėja tarsi kiaušinio baltymas. Skambėjo truputį nerealiai, bet su maistu juk dažnai taip būna! Vis pagalvodavau apie tai, kol pagaliau prisiruošiau išbandyti. Nors nesu veganė ir grietinėlė šiaip jau manęs negąsdina, bet indelis jos pakeistas į, galima sakyti, vandenį skambėjo laaaabai gerai. Visi patenkinti, ir aš, ir mano sąžinė. Putėsiai (arba musas) lengvi kaip debesėlis, tikrai neeilinis desertas. O ir eksperimentuoti labai patiko. Smagiausia dalis, kai nežinai kas pavyks ir ar pavyks, paragauti tą pirmąjį kasnelį ir suprasti, kad taaaip, pavyko! (...daugiau) Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
250 mililitrų skysčio nuo konservuotų avinžirnių
100 gramų juodojo šokolado
1 šaukštelis chai prieskonių (arba cinamono, kardamono ar čili pipiro)
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Avinžirnių vandenį plakti elekriniu plakikliu, kol susidarys standžios putos. Tai užtruks 5-10 minučių.
2.
Šokoladą ištirpdyti virš garų vonelės, supilti vanilės ekstraktą ir į jį palengva įmaišyti trečdalį putų. Kai šios bus daugmaž įsimaišiusios, sudėti likusias putas ir vėl labai palengva jas įmaišyti, kol masė taps vientisa. Jei indo su putomis apačioje liko truputis vandens, jokiu būdu jo nepilti į šokoladą.
3.
Putėsius padalinti į indelius ir dėti į šaldytuvą porai valandų, kad sutvirtėtų.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital