Veganiški pjausniai su prieskoniniu „sviestu“ ir orkaitėje keptomis česnakinėmis bulvytėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Veganiški pjausniai su prieskoniniu „sviestu“ ir orkaitėje keptomis česnakinėmis bulvytėmis
Veganiški pjausniai su prieskoniniu „sviestu“ ir orkaitėje keptomis česnakinėmis bulvytėmis
Veganiški pjausniai su prieskoniniu „sviestu“ ir orkaitėje keptomis česnakinėmis bulvytėmis
Veganiški pjausniai su prieskoniniu „sviestu“ ir orkaitėje keptomis česnakinėmis bulvytėmis
Autorius apie receptą: Prieskoninį „sviestą“ pasigaminti paprasta ir greita lyg dukart du – pakuotę „Naturli Block“ porai valandų palikite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų, o Prieskoninį „sviestą“ pasigaminti paprasta ir greita lyg dukart du – pakuotę „Naturli Block“ porai valandų palikite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų, o tuomet energingai išsukite su mėgstamais prieskoniais: smulkintomis žolelėmis, citrinų žievelėmis, tarkuotomis česnakų skiltelėmis. Prieskonius galite rinktis mėgstamiausius, tad ir „sviestas“ gali būti kaskart kitoks. Jei mėgstate aštriau, įberkite žiupsnelį aitriųjų paprikų; jei „sviesto“ norisi saldesnio (pavyzdžiui, prancūziškiems pusryčių skrebučiams pagardinti), įmaišykite į jį šaukštelį klevų sirupo ir žiupsnį cinamono. Prieskoninis „sviestas“ tiks daugeliu atvejų – gardinkite juo keptas bulves, tepkite ant sumuštinių, įtrinkite skrebučius ar keptą duoną, patiekite prie blynų ar vaflių. Arba, kaip kad siūlome šiame recepte, gabalėliu „sviesto“ pagardinkite sojų pjausnius. Tirpdamas jis susigers ir pjausniams suteiks dar sodresnio, pikantiškesnio skonio. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 gramų sojų pjausniai (naudojome „Naturli“)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Padažui:
200 gramų augalinio sviesto (naudojome augalinę sviesto alternatyvą „Vegan Block“)
2 skiltelės česnako
2 šaukštai petražolių (šviežių, smulkiai kapotų )
2 šaukšteliai džiovintos žolelės (prieskoninių)
0.5 vieneto citrinos žievelės
1 šaukštelis citrinų sulčių
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Garnyrui:
400 gramų bulvių
2 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis džiovintos žolelės (prieskoninių)
0.5 vieneto citrinos žievelės (nutarkuotos)
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruoškite prieskoninį „sviestą“. Augalinę sviesto alternatyvą „Vegan Block“ bent porą valandų palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Sudėkite į dubenėlį kartu su tarkuotomis česnako skiltelėmis, džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis, kapotomis petražolėmis, nutarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Gerai išsukite iki vientisos masės, kad priedai tolygiai pasiskirstytų masėje.
2.
Paruoštą masę susukite į maistinę plėvelę ar kepimo popieriaus lakštą, suformuodami ritinėlį.
3.
Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent porą valandų, kol sustings. Tokį prieskoninį „sviestą“ galite naudoti įvairiai: sumuštiniams, kepimui ar, kaip siūloma šiame recepte, kepsniams pagardinti.
4.
Iškepkite česnakines bulvytes. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
5.
Bulves (geriausia nedideles) švariai nuplaukite, nušveiskite odeles. Perpjaukite perpus, tuomet kiekvieną puselę – į keturias dalis. Nusausinkite ir suberkite į dubenį.
6.
Į tą patį dubenį supilkite alyvuogių aliejų, suberkite tarkuotas česnako skilteles, citrinos žieveles, prieskonines žoleles, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kad visos bulvės tolygiai pasidengtų prieskonių mišiniu.
7.
Suberkite bulves vienu sluoksniu kepimo skardoje ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol išorėje gardžiai apskrus, o viduje bus minkštos.
8.
Iškepkite pjausnius. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Sudėkite „Naturli“ sojų pjausnius ir kepkite po 5 min. iš abiejų pusių (pagal instrukciją ant pakuotės).
9.
Patiekite. Sojų pjausnius patiekite su gabalėliu prieskoninio „sviesto“, česnakinėmis bulvytėmis ir mėgstamomis salotomis.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital