Veganiški kukurūzų traškučiai (nachos) orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Veganiški kukurūzų traškučiai (nachos) orkaitėje
Veganiški kukurūzų traškučiai (nachos) orkaitėje
Veganiški kukurūzų traškučiai (nachos) orkaitėje
Veganiški kukurūzų traškučiai (nachos) orkaitėje
Veganiški kukurūzų traškučiai (nachos) orkaitėje
Autorius apie receptą: Artėjant savaitgaliui, vakarėliui ar draugų susibūrimui, gaminkime nachos! Veganiška apkeptų kukurūzų traškučių versija nė trupučio nenusileidžia klasikinei: Artėjant savaitgaliui, vakarėliui ar draugų susibūrimui, gaminkime nachos! Veganiška apkeptų kukurūzų traškučių versija nė trupučio nenusileidžia klasikinei: rinkitės „Naturli“ sojų faršą, apkepkite jį drauge su kvapniais prieskoniais, o tuomet sumaišykite su itin sodraus, pikantiško skonio „Umami“ padažu. Pagardus galite rinktis įvairiausius ir mėgstamiausius. Mes šįkart siūlome išbandyti Meksikos virtuvės skoniais alsuojantį juodųjų pupelių, saldžiųjų kukurūzų, raudonųjų svogūnų, avokadų ir pomidorų derinį. Kukurūzų traškučius apkepkite prieš pat patiekiant ir ragaukite iš karto – nachos turi išlikti traškūs! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Viršui:
250 gramų sojos faršo (naudojome „Naturli“)
3 šaukštai padažo (naudojome „Naturli“ „Umami“ su rūkytais svogūnais)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio česnako (džiovinto)
0.5 šaukštelio kumino
1/4 šaukštelio kajeno pipiro
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio pipirų
Pagrindui:
130 gramų kukurūzų traškučių (apytikriai)
50 gramų konservuotų juodųjų pupelių (virtų)
50 gramų konservuotų pomidorų (saldžių)
50 gramų veganiškas sūris (tarkuoto, fermentinio)
1/4 vieneto rausvųjų svogūnų (nedidelio)
Padažui:
0.5 vieneto avokadų (gerai sunokusio)
1 šaukštas žaliųjų citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį vyšninių pomidorų
pagal poreikį žaliųjų citrinų (skiltelių)
pagal poreikį prieskoninių žolelių (šviežių kalendrų ar petražolių)
pagal poreikį aitriųjų pipirų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Paruoškite veganišką faršą. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Sudėkite šaldytuvą „Naturli“ sojų faršą, pagardinkite prieskoniais: česnakais, kuminu, kajeno paprikomis, druska, pipirais.
2.
Kepkite, vis pamaišydami, apie 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies. Leiskite šiek tiek atvėsti, tuomet – sumaišykite su „Naturli“ „Umami“ padažu.
3.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
4.
Paruoškite nachos. Į žemą kepimo skardą suberkite kukurūzų traškučius (nachos). Ant traškučių tolygiai paskleiskite veganišką faršą. Apiberkite juodosiomis pupelėmis, saldžiaisiais kukurūzais, plonais pusžiedžiais pjaustytu raudonuoju svogūnu ir tarkuotu veganišku sūriu.
5.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol produktai ir sūris sušils.
6.
Kol nachos kepa, paruoškite avokadus. Išskobkite pusę avokado iš odelės, sutrinkite šakute su žaliosios citrinos sultimis, druska ir pipirais.
7.
Pagardinkite. Ant apkeptų kukurūzų traškučių šaukštu išdėliokite trintus avokadus, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, žaliosios citrinos skilteles. Jei norite, papildomai pagardinkite keliais čili pipiriukų griežinėliais, papuoškite šviežiais žalumynais. Patiekite iš karto.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital