Veganiškas tortas su uogomis ir čija sėklomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Veganiškas tortas su uogomis ir čija sėklomis
Veganiškas tortas su uogomis ir čija sėklomis
Veganiškas tortas su uogomis ir čija sėklomis
Autorius apie receptą: Nedidelis, švelnaus skonio, šiek tiek su rūgštele tortukas. Chia sėklos, lietuviškai vadinamos ispaninių šalavijų sėklomis turi didelį kiekį skaidulų, baltymų, Nedidelis, švelnaus skonio, šiek tiek su rūgštele tortukas. Chia sėklos, lietuviškai vadinamos ispaninių šalavijų sėklomis turi didelį kiekį skaidulų, baltymų, sveikųjų riebalų ir mikroelementų. Naudojau 15 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
75 gramai migdolų miltų
50 gramų juodojo šokolado (veganiško, ištirpinto)
2 šaukštai klevų sirupo
2 šaukštai augalinio gėrimo
1 šaukštas chia (ispaninio šalavijo) sėklų
Kremui:
250 gramų anakardžių riešutų (žr. patarimus)
200 gramų aviečių (šviežių, arba braškių ar kitų uogų)
100 gramų augalinės alternatyvos jogurtui
85 gramai klevų sirupo
75 gramai kokosų aliejaus (ištirpinto)
50 gramų chia (ispaninio šalavijo) sėklų
1 vienetas citrinų
1 šaukštas vanilės ekstrakto
Papuošimui:
pagal poreikį aviečių (nebūtina, arba kitų uogų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pagrindui į dubenį suberti migdolų miltus, supilti šokoladą, klevų sirupą, augalinį pieną, suberti čija sėklas, sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos, lipnios masės.
2.
Į torto formos su nusegamais kraštais dugną įkloti kepimo popieriaus. Sudėti paruoštą masę ir gerai prispausti prie dugno.
3.
Kremui į dubenį sudėti anakardžius, avietes, jogurtą, klevų sirupą, kokosų aliejų, citriną perpjauti pusiau ir išspausti sultis, įdėti vanilės ekstrakto ir susmulkinti iki vientisos masės. Tuomet suberti čija sėklas, išmaišyti.
4.
Paruoštą kremą supilti ant paruošto pagrindo. Dėti į šaldytuvą ir palaikyti mažiausiai 4 valandas, o geriausia, visą naktį.
Patarimai:
Prieš gaminant tortą, anakardžių riešutus reikėtų per naktį palikti mirkti vandenyje.
Naudojau 15 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital