Autorius apie receptą:
Purus, skanus ir labai paprastai pagaminamas biskvitas. Pagrindinis ingredientas - akvfaba!
Purus, skanus ir labai paprastai pagaminamas biskvitas. Pagrindinis ingredientas - akvfaba!
Rima, Sveikas receptas
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
150 mililitrų
akvafabos
(t.y. skysčio nuo konservuotų ankštinių)
140 gramų
speltų miltų
100 gramų
cukraus
šiek tiek
aliejaus
(formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Akvafabą aš dažniausiai naudoju nuo konservuotų avinžirnių. Prieš gamindama, ją kelias valandas palaikau šaldytuve - taip ji geriau išsiplaka.
2.
Akvafabą supilame į gilų indą ir elektriniu plakikliu išplakame iki putų. Beriame po šaukštą cukraus ir plakame toliau, kol virs vientisa, standžia mase. Atrodo taip pat, kaip gerai išplakti kiaušinių baltymai.
3.
Į išplaktą akvafabą suberiame miltus ir mentele viską gerai išmaišome.
4.
24 cm skersmens kepimo formą ištepame aliejumi, sudedame tešlą.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol paviršius paruduos.
Patarimai:
•
Iš vienos porcijos iškepiau vieną biskvito lakštą.
Noriu gaminti dukrytei pirmojo gimtadienio proga. Tarkim, jei dėčiau bananą vietoj cukraus, tai tiesiog įdėt daugiau miltų?Įdomu, kokios konsistencijos turi būti tešla ?
ATSAKYTI
nesupratau
2021-09-28 10:01
ir viskas ir valgyti ta bulka?
O koki krema naudoti ar jis savame atsiranda istraukus is orkaites?
ATSAKYTI
Ingrida
2021-09-28 10:53
Galit valgyti vieną, su uogiene, mėgstamu kremu :)
ATSAKYTI
Inga
2021-01-28 08:04
Tobula
ATSAKYTI
Nesvarbu
2020-10-08 12:51
O būtinai reikia naudoti speltų miltus ar galima ir su kvietiniais?
ATSAKYTI