Veganiška Velykų boba

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Veganiška Velykų boba
Autorius apie receptą: Močiutė kepdavo labai skanius velykinius pyragus. Kiek prisimenu dėdavo daug kiaušinių, sviesto, cukraus, džiovintų vaisių. Jie buvo tobuli. Todėl nutariau pakartoti, tik Močiutė kepdavo labai skanius velykinius pyragus. Kiek prisimenu dėdavo daug kiaušinių, sviesto, cukraus, džiovintų vaisių. Jie buvo tobuli. Todėl nutariau pakartoti, tik veganiškame variante. Ir pavyko tobula velykinė boba be kiaušinių, sviesto, balto cukraus ir be džiovintų vaisių (nes vaikas jų nemėgsta kepiniuose, bet jei mėgstate, drąsiai dėkite). O jau glajaus skanumas, galėčiau tiesiog šaukštu valgyti. (...daugiau) Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
340 gramų speltų miltų
170 gramų kokosų pieno (kietosios dalies)
100 gramų klevų sirupo
70 gramų vandens (karšto)
50 gramų riešutų sviesto
20 gramų obuolių tyrės
20 gramų kukurūzų krakmolo
10 gramų kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
6 gramai sausų mielių
šiek tiek aliejaus (formai patepti)
Glajui:
100 gramų kokosų pieno (kietosios dalies)
70 gramų balto šokolado
10 gramų citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
100 g kokosų pieno sumaišome su karštu vandeniu, kad temperatūra būtų 40-45 C laipsniai. Pilame 30 g klevų sirupo, beriame 20 g speltų miltų, mieles (6 g) ir gerai sumaišome. Pastatome šiltai 20-30 minučių.
2.
Pašildome likusį kokosų pieną (70 g). Sumaišome su obuolių tyre, riešutų sviestu, vanilės ekstraktu ir klevų sirupu (70 g). Masės temperatūra neturi būti aukštesnė kaip 45 C laipsniai. Beriame kukurūzų krakmolą sumaišyta su kepimo milteliais ir gerai išmaišome (masė putos). Sumaišome su mielių mase. Dedame džiovintus vaisius (jei norite). Beriame likusius miltus ir išmaišome. Ilgai maišyti nereikia, nes kitaip bus kietas pyragas. Tešla lips prie rankų. Uždengiame rankšluosčiu ir pastatome šiltai 1-2 val.
3.
Kepimo formą ištepame aliejumi. Tešlą dedame į formą ir paliekame šiltai dar 15-30 min.
4.
Kepame iki 180-190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Iškeptą pyragą iš karto ištraukiame iš kepimo formos.
5.
Glajui sulaužome šokoladą.
6.
Kokosų pieną dedame į nedidelį puodą ir užverdame. Beriame sulaužytą šokoladą ir maišome, kad ištirptų. Pilame citrinos sultis. Rankiniu elektriniu trintuvu sumaišome masę (plakti apie 1 min). Masę pilame į konditerinį maišą, užrišame iš abiejų kraštu ir dedame į šaldytuvą 40 min-2 val. Masė turi būti tiršta, kad būtų patogu puošti pyragą.
Patarimai:
Džiovintų vaisių naudokite apie 100 g. Tik prieš dedant į tešlą, pamirkykite šiltame vandenyje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital