Vėdarai

AUTORIUS:
Rima
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Vėdarai
Belieka pjauti ir ragauti
Vėdarai
Vėdarai
Vėdarai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas kiaulių žarnų
2 kilogramai bulvių
1 litras pieno
200 gramų lašinukų
4 vienetai svogūnų
1 žiupsnelis pipirų
2 vienetai česnako
5 vienetai lauro lapų
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vėdarines žarnas (perku parduotuvėje) išplaunu, išlupu vidurinę žarnų plėvelę ir maždaug parai mirkau vandenyje su prieskoniais (česnakas, lapeliai, pipirai, 1 svogūnas).
2.
Nuluptas bulves ir du svogūnus sutarkuoju, užplikau verdančiu pienu ir įdedu druskos (druskos daug nereikia nes žarnos būna sūdytos ir tikrai pakanka sūrumo nors ir mirkau).
3.
Masę šaukštu pilu į žarnas ir galus užkišu krapštukais mediniais.
Masės pripilti reikia maždaug pusę žarnos, nedaug.
4.
Dedu į skardą, subadau krapštuku ir kepu apie 2 valandas 160-170 laipsnių karštumo orkaitėje.
Orkaitės nedarinėti iki iškepa, arba bent praėjus 1 valandai (kitaip sutrūks vėdarai).
5.
Lašinukus pakepinu su svogūnu, pilu ant vėdariukų ir skanaujam.
Super, na, žinoma, kas mėgsta :)
AUTORIUS: Rima
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital