Vėdarai

AUTORIUS:
Regina R.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 66)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 66)
Vėdarai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
kiaulės storųjų žarnų
0,5 kibiro bulvių
1 didelis svogūnas
150 g kiaulienos spirgučių
druskos
juodųjų pipirų
lauro lapelio
mairūno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves sutarkuoti ir šiek tiek nusunkti. Įpilti šaukštą druskos, po truputį prieskonių, suberti pašildytus spirgučius ir susmulkintą svogūną. Išmaišyti ir sukrėsti į skrupulingai paruoštas žarnas. Adata subadytus kepti apie 1 val. taukais išteptoje skardoje. Skaniausi - kepti malkomis iškūrentoje kaimo krosnyje.
AUTORIUS: Regina R.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (14)
Ūla
2016-11-09 16:18
Parduotuvėse pirktos žarnos jau būna paruoštos gaminimimui ir neturi specifinio kvapo, užtenka jas gerai išplauti ir pamirkyti, kad nebūtų tokios sūrios. Norint apsidrausti, į vandenį, kuriame mirkoma, galima įpilti šaukštelį acto arba sodos, įmesti česnako skiltelę ar maltų pipirų. ATSAKYTI
Inga
2016-11-09 15:15
Kaip paruošti žarnas? ar jos jau buna švarios kai nusiperki? ATSAKYTI
Rasa
2016-01-19 19:21
Uzvirinkite daugiau nei puse stiklines pieno IR y tarkius pilkite bus minstas skanus vedarai.
ATSAKYTI
Emzi
2016-01-06 09:12
Aga, o skrupulingai paruostos zarnos, tai cia kaip? :D ATSAKYTI
Edita
2011-02-22 17:33
o as tai nepagailiu grietines. ziauriai skanu ir svarbiausiai nepergrusti tarkiu i zarnas. Nesvarbu ar ikaitinta orkaite ar ne. ATSAKYTI
Vilija
2011-02-14 16:06
Teisingiausias atsakymas ir patarimas Laimos,tai tikrai niekuomet nesuplys ir graziai iskeps, tik kadangi ant lengvos ugnies kepasi,tai ilgiau uztrunka.... ATSAKYTI
laima
2011-02-11 09:45
kad nesuplystu zarnos reikia deti i neikaitinta orkaite ir reikia kepti labai zemoje temperaturoje ir jos nereguliuoti visa kepima ir dar kas pusvalandi subadyti dantu krapstuku ar adata :)))) ATSAKYTI
Lina
2011-02-03 09:08
Neprikimšk daug ir tikrai nesutrūkinės.Tai yra pagrindinė priežastis, nes kai prikemši daug, kepant pučiasi ir sutrūksta. Sėkmės:) ATSAKYTI
tomas
2011-02-01 21:28
jokio skirtumo ka pilsi ar kokius prieskonius naudosi kiekvienas renkasi pagal savo skony niekada neteko gaminti vedaru bet kada nors gyvenime pabandsiu. galiu tik tiek patart nebijokit rizikuot nesvarbu kad viena karta nepasiseke bet gal nesekmes pades atrast kaska naujo ir neisbandyto;) ATSAKYTI
edmuntina
2011-02-01 19:03
na kiek zinau karstas pienas cia nebutinas,nes pilasi karsti spirguciai i paruosta mase,svarbiausiai tai neprikisti labai pilnu ir pastoviai subadyti,karsta piena patartina pilti i bulviu plokstaini kitaip sakant i kugeli ATSAKYTI
orinta
2011-02-01 13:22
aciu sandraai ir Aleksandrai uz atsakymus:).darau viska ,kaip sandraa rase,bet dar nemeginau kitaip,kad reikia pilti karsto pieno ir maziau deti bulviu idaro.pameginsim butent taip. aciu mergaites :)) ATSAKYTI
Aleksandra
2011-02-01 12:59
Orinta, kad vedarai nesutrukinetu, reikia deti idaro į zarnu vidu ne daugiau kaip puse. Be to as visada sutarkuotas bulves uzpylu stikline karsto karsto pieno. Tuomet jos buna minkstesnes, pakyla truputi ir greiciau iskepa. Taip pat, dedu i karsta orkaite, po 10 min isimu subadau sakute ir dedu i orkaite vel. Man netrukineja jos :) ATSAKYTI
sandraa
2010-11-17 13:46
orinta, man jos nesproksta kai kepu, nes dedu dar i neikaitinta orkaite, ir subadau pries dedama, tada kai jo spradeda kepti ir pasipucia, dar karta subadau, ir kai pradeda jau ruduoti, sumazinu karsti ir jei reik dar karta pabadau. badau arba mediniu iesmeliu dauk kartu arba astria sakute ATSAKYTI
orinta
2010-11-17 13:44
labai skanu,tik nezinau,ka ne taip darau,nes man bekepant sutrukineja zarnikes...ir badau,ko tik nedaurau.labai retai kada iskepa grazios ir sveikos.
gal kas zinote,gal ka patartumete ? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital