Vasariškos salotos su steiko juostelėmis, kukurūzais ir gremolata

AUTORIUS:
Feel the beef,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Vasariškos salotos su steiko juostelėmis, kukurūzais ir gremolata
Vasariškos salotos su steiko juostelėmis, kukurūzais ir gremolata
Vasariškos salotos su steiko juostelėmis, kukurūzais ir gremolata
Vasariškos salotos su steiko juostelėmis, kukurūzais ir gremolata
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Salotoms:
1 vienetas jautienos didkepsnių (naudojau "Feel the beef")
80 gramų gorgonzola sūrio
2 saujos salotų
1 saujelė vyšninių pomidorų
1 vienetas kukurūzų burbuolių
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
1 šlakelis aliejaus
Padažui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai balzaminio acto
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštelis medaus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Prieskonių mišiniui:
2 šaukštai baziliko lapelių (šviežių, smulkintų)
2 šaukštai petražolių (smulkintų)
1 skiltelė česnako
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus jo ingredientus.
2.
Ruošiame gremolatą: sumaišome smulkintus bazilikus ir petražoles su smulkintu česnaku ir tarkuota citrinos žievele.
3.
Apšlakstome kukurūzo burbuolę alyvuogių aliejumi ir kepame 250 laipsnių grilyje pavartydami apie 10 min., kol kukurūzas gražiai apskrunda ir vietomis pajuoduoja.
4.
Kambario temperatūros jautieną lengvai aptepame aliejumi ir kepame po 3 minutes iš abiejų pusių uždarytame 250 laipsnių grilyje. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą – vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš grilio pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame jai pailsėti 5–10 min., tuomet supjaustome juostelėmis.
5.
Nuplautas ir nusausintas salotas suplėšome rankomis ir dedame į lėkštę.
6.
Ant salotų dedame perpus perpjautus vyšninius pomidorus, svogūno griežinėlius, kukurūzus, jautienos juosteles ir gorgonzolą.
7.
Salotas gardiname paruoštu balzaminiu padažu bei gremolata.
AUTORIUS: Feel the beef
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital