Vasariškas varškės pyragas su abrikosais (arba slyvomis)

AUTORIUS:
Kotryna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Varškės pyragas su abrikosais slyvomis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Minkštas, sodrus ir drėgnas pyragas su varške ir abrikosais! Vasarą jį labai mėgstu su naminėmis slyvomis. Jei jūsų slyvos labai rūgščios, cukraus dėkite daugiau. Pyragą Minkštas, sodrus ir drėgnas pyragas su varške ir abrikosais! Vasarą jį labai mėgstu su naminėmis slyvomis. Jei jūsų slyvos labai rūgščios, cukraus dėkite daugiau. Pyragą pjaustyti ir ragauti tik visiškai atvėsusį, o dar geriau atšaldytą šaldytuve. (...daugiau) Kotryna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
300 gramų miltų
180 gramų sviesto (šalto)
3 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai vandens (šalto)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
700 gramų varškės 9%
8 vienetai abrikosų
200 gramų grietinės (riebios)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus sumaišyti su druska ir cukraus pudra. Įtarkuoti sviestą ir sutrinti pirštais iki stambių trupinių. Supilti vandenį, dar kartą pamaigyti pirštais ir suklijuoti į vieną rutulį.
2.
Apvalią 24 cm skersmens kepimo formą nusegamais kraštais iškloti kepimo popieriumi ir joje rankomis formuoti pyrago pagrindą, paskirstyti tešlą ant formos dugno ir sienelių, suformuojant maždaug 4-5 cm kraštelius.
3.
Pagrindą kepti iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę, 10 minučių, kad sutvirtėtų. Palikti atvėsti.
4.
Varškę, grietinę, cukrų ir vanilinį cukrų sutrinti elektriniu trintuvu. Po vieną įmušti ir įmaišyti kiaušinius. Berti persijotą krakmolą, permaišyti. Varškės įdarą supilti ant pravėsusios tešlos.
5.
Abrikosus nuplauti, gerai nusausinti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus, dar kartą perpjauti perpus. Sudėti į varškės masę. Formą kelis kartus švelniai patapšnoti ant stalviršio, kad iš kremo išeitų oro burbuliukai.
6.
Sumažinti orkaitės kaitrą iki 160 C laipsnių ir dėkite kepti apie 1 valandą. Iškepusį pirmiausia palikti atvėsti formoje. Tuomet iš formos išimti ir palikti visiškai atvėsti, galima atšaldyti šaldytuve.
AUTORIUS: Kotryna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital