Gaivus jogurtinis tortas su braškėmis

AUTORIUS:
Eisvina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Jogurtinis tortas su braškėmis
Jogurtinis tortas su braškėmis
Jogurtinis tortas su braškėmis
Jogurtinis tortas su braškėmis
Autorius apie receptą: Būtina šį tortuką išbandyti! Vasariškas, šventiškai atrodantis ir nenuvilantis skoniu! Įsitikinkite tuo patys. Būtina šį tortuką išbandyti! Vasariškas, šventiškai atrodantis ir nenuvilantis skoniu! Įsitikinkite tuo patys. Eisvina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
180 gramų sausainių
50 gramų sviesto
50 gramų cukraus
Įdarui:
600 gramų graikiško jogurto
4 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
1 šaukštas citrinos žievelės
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
250 gramų braškių
1 stiklinė vandens
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Torto pagrindui sausainius susmulkiname iki smulkių trupinių (aš smulkinau rankomis). Juos suberiame į dubenį. 50 g sviesto ištirpiname bei supilame ant sausainių, beriame 50 g cukraus ir viską gerai išmaišome. Į apvalią kepimo formą (aš naudojau 26 cm skersmens) pilame visą sausainių masę ir pirštais gražiai paskirstome, kad tolygiai pasidengtų dugnas bei sienelės.
2.
Įkaitiname orkaitę iki 150 C laipsnių ir dedame paruoštą pagrindą kepti 10-15 min., kol sutvirtės ir bus sausas. Kai iškepa, išiimame bei atvėsiname.
3.
Kiaušinius, 150 gr cukraus, 1 šaukštą kukurūzų krakmolo, druską, vanilės ekstraktą, tirštą graikišką jogurtą išplakame elektiniu plakikliu iki vientisos masės. Supilame citrinos sultis, įtarkuojame citrinos žievelės ir viską išmaišome. Paruoštą masę supilame ant atvėsusio torto pagrindo.
4.
Dedame į orkaitę ir kepame apie 50 min, 180 C laipsnių temperatūroje. Torto kraštai turi būti tvirti o pats centras virpėti. Jei taip nėra, dar kepame vis patikrindami kas 5 - 10 min, kol matysis, kad torto konsistencija yra reikiama (svarbu, kad nebūtų skysta).
5.
Kai jau tortas iškeptas, ištraukiame iš orkaitės ir atvėsiname iki kambario temperatūros, po to dedame į šaldytuvą, kad dar labiau sutvirtėtų (4 - 5 valandoms arba geriausia per naktį).
6.
Prieš patiekiant tortą, papuoškime jį: braškes nuplauname ir supjaustome griežinėliais bei išdėliojame jas ant torto viršaus.
7.
Į mažą puodą pilame vandenį, dedame 1 šaukštą cukraus, 1 šaukštą kukurūzų krakmolo, išmaišome ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirpsta, o masė pradeda tirštėti. Nuimame nuo ugnies, atvėsiname šiek tiek ir tolygiai apipilame braškes plonu sluoksniu.
8.
Atvėsiname, na ir galime pjaustyti bei ragauti. :)
AUTORIUS: Eisvina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital