Vasariška vištiena su sūriu, pesto ir pomidorais

AUTORIUS:
Daiva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Vasariška vištiena su sūriu, pesto ir pomidorais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Vištiena be marinavimo - greita, bet labai skanu, o ir virtuvėje ilgai trypčioti nereikės. Labai skanu, gaivu, sotu ir sotu. Puikūs pietūs ar vakarienė garantuoti, o nereikės Vištiena be marinavimo - greita, bet labai skanu, o ir virtuvėje ilgai trypčioti nereikės. Labai skanu, gaivu, sotu ir sotu. Puikūs pietūs ar vakarienė garantuoti, o nereikės jokių įmantrių ingredientų. (...daugiau) Daiva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai vištienos krūtinėlės
300 gramų mocarela sūrio
200 gramų vyšninių pomidorų (arba dviejų didelių)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
4 šaukštai pesto (žr. patarimus)
4 šaukšteliai itališkų žolelių
1 pundelis baziliko
3 skiltelės česnako
1.5 šaukštelio česnakiniai pipirai
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pomidorus supjaustyti mažesniais gabaliukais, baziliką susmulkinti, česnaką smulkiai sukapoti.
2.
Į dubenėlį sudėti pomidorus, baziliką, česnaką, įberti druskos ir išmaišyti.
3.
Mocarelos sūrį supjaustyti griežinėliais.
4.
Vištienos krūtinėles perpjauti išilgai pusiau tokiu būdu padarant keturis kepsnelius.
5.
Vištienos kepsnelius pabarstyti džiovintomis itališkomis žolelėmis ir česnakiniais pipirais.
6.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, sudėti vištieną ir kepti apie 6 - 8 minutes iš vienos pusės, tuomet apversti. Ant iškepusios pusės dėti sūrio griežinėlius, aptepti pesto, tuomet sudėti pomidorus. Uždengti dangtį ir dar pakepti apie 6 minutes iki kol vištiena bus iškepusi. Prieš tiekiant pabarstyti pipirais.
Patarimai:
Pesto galite naudoti bet kokį mėgstamą, bet puikia tinka krapų pesto arba špinatų ir bazilikų.
AUTORIUS: Daiva
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital