Vasara kvepiantis keksas su baziliku ir braškėmis

AUTORIUS:
Gian Luca Demarco
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Vasara kvepiantis keksas su baziliku ir braškėmis
Vasara kvepiantis keksas su baziliku ir braškėmis
Vasara kvepiantis keksas su baziliku ir braškėmis
Autorius apie receptą: Nors už lango jau ruduo, virtuvėje ir toliau karaliauja vasara! Šis nuostabaus ir gaivaus skonio keksas patiks visiems, ypač braškių mėgėjams. Nors už lango jau ruduo, virtuvėje ir toliau karaliauja vasara! Šis nuostabaus ir gaivaus skonio keksas patiks visiems, ypač braškių mėgėjams. Gian Luca Demarco
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
250 gramų cukraus pudros
250 gramų kvietinių miltų
150 gramų braškių (šviežių)
150 gramų sviesto
90 gramų braškių uogienės
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 sauja baziliko lapelių
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Papuošimui:
150 gramų braškių (šviežių)
3 šaukštai braškių uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į keptuvę pilame braškių uogienę, supjaustytas šviežias uogas ir 5 minutes leidžiame karamelizuotis. Į smulkinimo indą dedame baziliko lapelius, įpilame 3 šaukštus uogienės, šlakelį alyvuogių aliejaus. Viską gerai susmulkiname.
2.
Keptuvėje karamelizuotas uogas susmulkiname iki padažo konsistencijos.
3.
Į dubenį mušame keturis kiaušinius, beriame cukraus pudrą, kepimo miltelius, pradedame maišyti. Persijojame miltus ir beriame į dubenį kartu su kambario temperatūros sviestu.
4.
Gautą masę padaliname į dvi dalis - į vieną pilame smulkintą bazilikų padažą, į kitą - braškių.
5.
Kepimo formelę patepame sviestu ir apibarstome miltais. Pilame vienos tešlos, tada kitos ir taip sluoksniuojame.
6.
Keksą kepame 180 laipsnių temperatūroje 20 min. Papuošiame braškių uogiene ir smulkintomis uogomis.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital