Varškinis želė tortas su uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Varškinis želė tortas su uogomis
Varškinis želė tortas su uogomis
Varškinis želė tortas su uogomis
Varškinis želė tortas su uogomis
Varškinis želė tortas su uogomis
Autorius apie receptą: Spalvingas ir labai skanus vasariškas tortukas! Naudokite 20 - 22 centimetrų skersmens apvalią atsegamą torto formą. Kadangi torto formos aukštis - 7 centimetrai, o mūsų tortas Spalvingas ir labai skanus vasariškas tortukas! Naudokite 20 - 22 centimetrų skersmens apvalią atsegamą torto formą. Kadangi torto formos aukštis - 7 centimetrai, o mūsų tortas bus aukštesnis 9 centrimetrų, tai iš dvigubo kepimo popieriaus būtinai suformuokite aukštas sieneles, nes kitaip tortas netilps į formą. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų šokoladinių sausainių (naudojau "Selga")
110 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų varškės
300 gramų jogurto, natūralaus
200 gramų aviečių
200 gramų šilauogių (arba mėlynių)
150 gramų cukraus pudros
140 gramų konservuotų persikų
100 mililitrų vandens (želatinai brinkinti)
4 šaukštai citrinų sulčių
30 gramų vanilinio cukraus
30 gramų želatinos
Viršui:
250 gramų vandens (karšto)
250 gramų aviečių
77 gramai aviečių želė (1 pakelio)
1.5 šaukšto cukraus
Papuošimui:
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukšteliai cukraus pudros
šiek tiek uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pagrindui sviestą ištirpinkite, sausainius smulkiai sutrinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu.
2.
Kepimo popieriumi išklokite torto formos dugną, nusegamais kraštais. Sudėkite trupinius ir tolygiai prispauskite prie dugno. Palikite šaldytuve, kad sustingtų.
3.
Varškės kremui želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 minučių, kad išbrinktų. Tada ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir palikite, kad atvėstų.
4.
Varškę, jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų sudėkite į elektrinį trintuvą ir sutrinkite iki baltos purios masės.
5.
Į ištirpintą atvėsusią želatiną įpilkite 4 šaukštus varškės masės ir gerai išmaišykite. Tada želatiną supilkitę į likusią varškės masę ir gerai išmaišykite. Varškės masę padalinkite į 3 lygias dalis.
6.
Pusę šilauogių susmulkinkite elektriniu trintuvu ir sudėkite į vieną varškės masės dalį, gerai išmaišykite. Paruoštą masę supilkite ant sausainių pagrindo ir padėkite į šaldytuvą arba trumpam į šaldiklį, kad šiek tiek sustingtų.
7.
Persikus supjaustykite gabalėliais, sudėkite juos į antrąją varškės masės dalį ir išmaišykite. Tada supilkite ant šilauogių sluoksnio ir padėkite į šaldytuvą arba trumpam į šaldiklį, kad šiek tiek sustingtų.
8.
Pusę aviečių susmulkinkite elektriniu trintuvu ir pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Pertrintas avietes sudėkite į trečią varškės masės dalį ir išmaišykite. Sudėkite likusias avietes, išmaišykite. Tada supilkite ant persikų sluoksnio ir padėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų.
9.
Želę užpilkite karštu vandeniu ir išmaišykite, kol ji ištirps, palikite atvėsti. Avietes dėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir vis maišant ir patrinant virkite nuo burbuliavimo pradžios apie 2-3 minutes. Tada avietes pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių ir atvėsinkite.
10.
Į atvėsusią želę įmaišykite aviečių masę. Tada supilkite ant aviečių varškės sluoksnio ir padėkite tortą į šaldytuvą stingti mažiausiai 5 valandoms, o geriausia per naktį.
11.
Išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir papuoškite torto viršų. Ant viršaus užberkite uogų.
Patarimai:
Naudokite 20 - 22 centimetrų skersmens apvalią atsegamą torto formą. Kadangi torto formos aukštis - 7 centimetrai, o mūsų tortas bus aukštesnis 9 centrimetrų, tai iš dvigubo kepimo popieriaus būtinai suformuokite aukštas sieneles, nes kitaip tortas netilps į formą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital