Varškininis obuolių pyragas traškiu viršumi

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Varškininis obuolių pyragas traškiu viršumi
Autorius apie receptą: Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę... Ingredientai skirti 22 cm apvaliai formai. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę... Ingredientai skirti 22 cm apvaliai formai. Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
3 vienetai obuolių
160 gramų miltų
130 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
75 gramai sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
40 gramų cukraus
30 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Minikštą kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir druska iki purumo. Dedame varškę ir išplakame mikseriu. Įmušame kiaušinius ir vėl išplakame. Beriame persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišome (jau šaukštu, nebe mikseriu).
2.
Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau apvalią 22 cm skersmens) ir išlyginame paviršių. Ant tešlos išdėliojame nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obulius. Juos lengvai kita šaukšto puse spustelime į tešlą.
3.
Pyrago viršui skirtą sviestą ir cukrų pakaitiname nedideliame prikaistuvyje kol cukrus patirpsta. Šiuo sirupu konditeriniu teptuku aptepame obuolius .
4.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių, kol pyrago viršus gražiai parudavuos, o vidus bus iškepęs (tą patikriname įsmeigdami medinį pagaliuką į pyrago vidurį).
5.
Iškepusiam pyragui leidžiame atvėsti ir skanaujame!
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
Ilona
2019-09-02 21:52
Sveiki, bandžiau šį pyragą, kai kepė labai gražiai iškilo bet tik išjungus kaitrą viskas sukrito, tapo nebepurus. Gal galite pasakyt, ką ne taip padariau? ATSAKYTI
Rugilė
2018-09-24 04:02
Tikrai labai skanus! Tik kitą kart kepsiu iš 2 porcijų, nes gaunasi plonas labai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital