Varškėtukai su grietinės kremo kepure

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Varškėtukai su grietinės kremo kepure
Varškėtukai su grietinės kremo kepure
Varškėtukai su grietinės kremo kepure
Varškėtukai su grietinės kremo kepure
Varškėtukai su grietinės kremo kepure
Autorius apie receptą: Daug įkvėpimo semiuosi iš kulinarinių laidų ir žurnalų. Man labai patinka žiūrėti laidas arba skaityti receptus. Tai tiesiog toks atsipalaidavimo laikas tik man. Vieni mezga Daug įkvėpimo semiuosi iš kulinarinių laidų ir žurnalų. Man labai patinka žiūrėti laidas arba skaityti receptus. Tai tiesiog toks atsipalaidavimo laikas tik man. Vieni mezga ar siuva, kiti augina gėles. O aš štai atsipalaiduoju virtuvėje. Tai mano erdvė. Iš normos iškepiau 16 nedidelių keksiukų. Recepto šaltinis: kulinarinė laida „Beatos virtuvė“ (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų varškės
100 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių baltymų
5 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
pagal poreikį sviesto (arba aliejaus, keksiukų formai patepti)
Įdarui:
100 gramų grietinės (arba natūralaus jogurtp)
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje išsukame varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, kiaušinio ir kiaušinio baltymu. Įsijojame miltus ir kepimo miltelius. Masę gerai išmaišome.
2.
Kitame dubenėlyje ruošiame įdarą. Sudedame grietinę, vieną kiaušinio trynį, cukrų ir gerai išmaišome.
3.
Keksiukų formelę patepame sviestu ar aliejumi. Į kiekvieną ertmę dedame po kupiną šaukštą varškės masės ir drėgnais pirštais suformuojame „dubenėlius“, kad varškė pakiltų formelės šonais aukštyn. Į susidariusią duobutę pilame po šaukštą grietinės kremo.
4.
Keksiukus - varškėtukus kepame iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 min, kol šie pasipūs ir taps dailiai auksinės spalvos.
5.
Iškepus valgome karštus arba jau atvėsusius. Jeigu norisi galima dar šiek tiek pabarstyti cukraus pudra.
Ingrida
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital