Varškės žagarėliai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Varškės žagarėliai
Autorius apie receptą: Jei turite namuose daugiau valgytojų – būtina dvigubinti ar trigubinti porciją, kitu atveju, garantuoju, jog gausite prašymą iškepti dar. Pagal receptą puikiausiai galite Jei turite namuose daugiau valgytojų – būtina dvigubinti ar trigubinti porciją, kitu atveju, garantuoju, jog gausite prašymą iškepti dar. Pagal receptą puikiausiai galite iškepti ir paprastas nedideles spurgas, tikrai pavyks ir užims kiek mažiau laiko. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų varškės 9%
200 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
2 vienetai kiaušinių
5 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus
2 žiupsneliai druskos
Kepimui:
pagal poreikį saulėgrąžų aliejaus
Pabarstymui:
1 šaukštas cukraus pudros
Papildomai:
šiek tiek kvietinių miltų (stalui pabarstyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Viename dubenyje šakute sutriname varškę su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
2.
Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais.
3.
Į varškės masę įsijojame pusę miltų, išmaišome, po to įsijojame kitą pusę miltų ir išminkome tešlą. Jei tešla labai kimba prie rankų įberiame dar miltų. Miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo. Mano naudota varškė buvo gana sausa, tad pakako truputį daugiau nei 200 g miltų. Tešla turėtų būti minkšta, šiek tiek kibti prie rankų. Jei įdėsite per daug miltų, tuomet žagarėliai bus kieti.
4.
Stalviršį pabarstome miltais, imame 1/3 tešlos, iškočiojame maždaug 1 cm storio tešlos lakštą, supjaustome jį į 3-4 cm storio juostas, o juostas supjaustome į 10-12 cm ilgio mažesnes juosteles. Kiekvienos juostelės viduryje padarome pjūvį (6-7 cm ilgio), tada vieną juostelės galą perkišame per pjūvį ir taip suformuojame visus žagarėlius. Paruoštus kepimui žagarėlius dedame ant miltais pabarstytos lentelės ar stalviršio.
5.
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies. Aliejaus reikia tiek, kad žagarėliai galėtų jame plaukioti, iškilti į paviršių.
6.
Žagarėlius sudedame į keptuvę. Kepame po 5-6 žagarėlius, priklausomai nuo keptuvės dydžio. Kepame, kol viena pusė gražiai paruduoja, tada apverčiame ir taip pat iškepame iš kitos pusės. Iškepusius žagarėlius dedame ant lėkštės su popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalai. Kai žagarėliai atvėsta – sudedame ant serviravimo lėkštės ir apibarstome cukraus pudra. Skanaus!
Patarimai:
Kad žagarėliai nesukietėtų, laikykite juos uždengtame inde ar uždenkite indą plastikiniu maišeliu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital