Varškės užtepėlė su agurkėliais (be majonezo)

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Varškės užtepėlė su agurkėliais (be majonezo)
Varškės užtepėlė su agurkėliais (be majonezo)
Varškės užtepėlė su agurkėliais (be majonezo)
Autorius apie receptą: Jokia naujiena mano virtuvėje varškės užtepėlė. Gaminu ją pikantiško skonio, nes labai mėgstu ją užsitepti ant skrebučio ar trapučio, o dar pagardinti lašiša ar avokadu, Jokia naujiena mano virtuvėje varškės užtepėlė. Gaminu ją pikantiško skonio, nes labai mėgstu ją užsitepti ant skrebučio ar trapučio, o dar pagardinti lašiša ar avokadu, išvis - TOBULA. Ji puikiai tinka kaip įdaras lietiniams, ar prie blynelių, susukti į lavašą ar tortiliją, žodžiu, daug variantų, tik norėk gaminti ir improvizuoti. Beje, užtepėlę galite pasigaminti įvairiausių skonių: su grybais, kumpiu, prieskoninėmis žolelėmis ir česnaku. Visos jos man labai skanios. Šįsyk aš pasigaminau pikantišką užtepėlę su raugintais agurkėliais, krapais ir, žinoma, česnaku, kuris ypač tinka užtepėlėms. Neįsivaizduoju, kodėl šios gardžios užtepėlės recepto nepublikavau iki šiol. Tai dabar skubu pasitaisyti ir surašyti receptuką jums. Tikiuosi, kad gardžios, pikantiškos užtepėlės receptas jums ne tik pravers, bet ir patiks. Aš kaip visuomet lauksiu atsiliepimų (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų varškės 9%
3 vienetai raugintų agurkų (apytikriai)
100 gramų grietinėlės, liesos (naudojau 10%)
1 pundelis krapų
1 šaukštas grietinės
pagal skonį persilado prieskonių
pagal skonį česnako (arba česnako granulių)
pagal skonį druskos
Papildomai:
3 šaukšteliai vandens (nebūtina, žr. patarimus)
1 šaukštelis želatinos (nebūtina, žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Krapus susmulkinti, agurkus sutarkuoti burokine tarka arba labai smulkiai supjaustyti.
2.
Į dubenį dėti varškę, grietinę, supilti grietinėlę, suberti krapus, sudėti agurkus, įspausti česnako ir išmaišyti, sutrinti elektriniu trintuvu. Konsistenciją galite reguliuoti pagal savo skonį.
3.
Į dubenėlį suberti želatiną, įpilti vandens, palikti 10 minučių iki kol išbrinks, tuomet pakaitinti iki kol granulės ištirps, atvėsinti. Kai atvės, supilti į varškės masę ir išmaišyti.
4.
Paruoštą užtepėlę sudėti į indelį, padėti į šaldytuvą kelioms minutėms.
Patarimai:
Želatinos galite ir nedėti, bet aš šiek tiek dedu, nes man tokia užtepėlės tekstūra labiau patinka.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Birutė
2022-07-15 18:31
Ačiū už patarimus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital