Varškės tortas su juodaisiais serbentais

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 8
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Varškės tortas su juodaisiais serbentais
Varškės tortas su juodaisiais serbentais
Varškės tortas su juodaisiais serbentais
Autorius apie receptą: Labai skanus saldžiarūgštis tortas! Aš cukraus bėriau tik 60 g, tad man kremo saldumas labai derinosi su rūgštoku užpilu :) Jei norit saldžiau, tai į serbentus berkit gerokai Labai skanus saldžiarūgštis tortas! Aš cukraus bėriau tik 60 g, tad man kremo saldumas labai derinosi su rūgštoku užpilu :) Jei norit saldžiau, tai į serbentus berkit gerokai daugiau cukraus. (...daugiau) Rita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
1 vienetas kiaušinių
45 gramai cukraus
35 gramai kvietinių miltų
15 gramų aliejaus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
400 gramų varškės sūrelio (tinka vanilės skonio, žr. patarimus)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų cukraus
45 mililitrai vandens
15 gramų želatinos
Užpilui:
200 gramų juodųjų serbentų (naudojau šaldytus)
60 gramų cukraus (arba pagal skonį)
30 mililitrų vandens (želatinai, +2 šaukštų serbentams)
10 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Biskvitui paruošti, į dubenį įmušti kiaušinį, berti cukrų, vanilinį cukrų, plakti elektriniu plakikliu, kol masė padvigubės. Nuolat plakant supilti aliejų. Po truputį berti persijotus miltus su kepimo milteliais ir lėtai plakti, kol masė taps vientisa.
2.
Į 20 cm kepimo formą (nuimamais kraštais) įtiesti kepimo popierių, supilti paruoštą tešlą.
3.
Kepti įkaitintoje iki 180° C orkaitėje apie 15-20 minučių (tikriname biskvitą mediniu pagaliuku - kai tešla nebelimpa, biskvitas iškepęs). Tuomet atvėsinti ir nuimti kepimo popierių.
4.
Varškės kremui paruošti, želatiną užpilti vandeniu ir palikti brinkti apie 20 min.
5.
Į dubenį pilti grietinėlę, berti cukrų ir išplakti elektriniu plakikliu iki standumo.
6.
Sūrelius sudėti į dubenį, išmaišyti iki vientisos masės, atsargiai sukrėsti grietinėlę ir maišyti, kol gausis vientisas, lygus kremas.
7.
Želatiną ištirpinti garų vonelėje, atvėsinti ir įmaišyti į kremą.
8.
Į kepimo formą dėti paruoštą biskvitą, užpilti varškės kremą, dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
9.
Juodųjų serbentų užpilui paruošti, želatiną užpilti 30 ml vandens ir palikti išbrinkti.
10.
Serbentus berti į puodą, pilti 2 v. š. vandens, berti cukrų ir pavirti ant nedidelės kaitros, kol serbentai suminkštės. Į karštą serbentų sirupą supilti išbrinkintą, ištirpintą garų vonelėje želatiną, išmaišyti.
11.
Ant sustingusio varškės kremo sluoksnio supilti serbentų užpilą, grąžinti atgal į šaldytuvą, laikyti per naktį arba kol sustings.
Patarimai:
Jei naudojate šaldytus serbentus, prieš tai atšildykite ir su visomis sultimis pilkite į puodą.
Varškės sūrelį naudojau tą, kuris supakuotas po 100 g ir yra drėgnas, lyg desertinis. Bet galima keisti drėgna varške, tuomet reikėtų pertrinti ir papildomai pagardinti vanile, cukrumi.
AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
skanu
2018-07-16 23:04
Labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital