Varškės tortas - pyragas

AUTORIUS:
Gabija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 323)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 323)
Varškės tortas - pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų kreminės varškės
4 vienetai kiaušinių
150 gramų grietinėlės, 35% riebumo
5 šaukštai cukraus pudros
4 šaukštai miltų
8 šaukšteliai bulvių krakmolo
Pagrindui:
300 gramų sausainių (bet kokių paprastų)
150 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sausainius sutriname iki trupinių, sviestą išlydome ant mažos ugnies, supilame į trintus sausainius ir gerai sumaišome. Sudedame į kepimo formą ir gerai supresuojame pirštais, tolygiai paskirstydami po formos dugną ir suformuodami kraštelius.
2.
Sausainių pagrindą dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir apie 8 - 10 minučių ten palaikome, kol pagrindas sutvirtės. Išėmę sumažiname orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių.
3.
Į didesnį dubenį įmušame kiaušinius ir juos išplakame. Į plaktus kiaušinius sukrečiame varškę, įpilame grietinėlę, suberiame likusius ingredientus, viską labai gerai išplakame iki vienalytės masės. Palaukiame, kol sausaininis pagrindas šiek tiek atauš ir užpilame paruoštą varškės masę.
4.
Pyragą dedame atgal į orkaitę ir kepame apie 40 minučių iki pyragas bus sutvirtėjęs, bet viršus tik truputį gelsvas, labai neapkepęs. Iškepus leiskite pyragui bent valandą atvėsti ir sutvirtėti. Man jis pats skaniausias bent porą valandų (o geriausiai - pernakt) pastovėjęs šaldytuve.
AUTORIUS: Gabija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
rusnė
2020-05-02 15:37
Ar galima vietoj kreminės varškės naudoti paprastą varškę ?:) ATSAKYTI
Gintė
2016-11-03 18:59
Rasa, visus pyragus geriausia kepti orkaitės viduryje ir jungti kaitinimo iš viršaus bei apačios programą (tinka ir programa su vėjeliu, tik su ja truputį ilgiau gali kepti, bet neapdegs užtat) ATSAKYTI
rasa
2016-09-13 15:04
darau idomu kas gausis gaila neparasyta kaip kepti ar orkaites vidury? kokia programa ijungt aukstai zemai kepa ar kokia kita
ATSAKYTI
L.
2016-03-30 21:36
Išėjo labai skanus torčiukas! Staigiai išgaravo- pirštelius apsilaižėm :) Tik grietinėlę netyčia 18% nusipirkau, tai daugiau miltų ir krakmolo įdėjau. Ir jau supiltą masę kepiau 180 laipsnių temp. apie pusvalandį. ATSAKYTI
Gitana
2016-02-11 13:30
Kepu parašysiu kaip gavosi. ATSAKYTI
Asta
2015-01-10 13:54
Labai skanus... :) ATSAKYTI
Vio
2012-12-09 18:13
Nuostabus pradinis receptas, kurį kas kart tobulinu!Dedu ne sausainius, o meduolius trupintus, tarpe sausaininės ir varškės masės dedu mirkytų džiovintų slyvų. Būtinai į varškės masę tarkuoju citrinos žievelę. Superinis pyragas! ATSAKYTI
Gabriele
2012-02-04 14:21
Viskas pavyko! Super, skanus! Dekui uz recepta : ) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital