Varškės tinginys su marmeladiniais saldainiais (be kondensuoto pieno)

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Varškės tinginys su marmeladu
Varškės tinginys su marmeladu
Varškės tinginys su marmeladu
Varškės tinginys su marmeladu
Autorius apie receptą: Labai skanus ir spalvingas varškės tinginys. Jis tokio kažkuo nostalgiško vaikystę menančio skonio, kurį suteikia marmeladiniai saldainiai. Kadangi šie saldainukai saldūs, Labai skanus ir spalvingas varškės tinginys. Jis tokio kažkuo nostalgiško vaikystę menančio skonio, kurį suteikia marmeladiniai saldainiai. Kadangi šie saldainukai saldūs, į tinginį kondensuoto pieno papildomai nededu, o tiesiog kremą pagardinu trupučiu cukraus bei grietinės. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų varškės
400 gramų sausainių (naudojau Gaidelio kondensuoto pieno skonio)
200 gramų sviesto
200 gramų marmeladinių saldainių (žr. patarimus)
60 gramų grietinės (arba graikiško jogurto)
40 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Papuošimui:
1 sauja dražė (naudojau Pergalės PICKS)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais.
2.
Varškę, minkštą kambario teperatūros sviestą, grietinę, cukrų ir vanilinį cukrų sudedame į dubenį. Elektriniu trintuvu viską sutriname į vientisą kremą (jei trintuvo neturite, žr. patarimus žemiau).
3.
Paragaujame, ar patinka kremo skonis. Jei norisi gaiviau, galima įspausti šiek tiek citrinos sulčių, o jei saldžiau - įdėti dar cukraus (be jo nepadauginkite, nes ir marmeladas, ir sausainiai saldūs).
4.
Marmeladinius saldainius supjaustome nedideliais kubeliais.
5.
Saldainius sudedame į varškės kremą. Ten pat suberiame smulkintus sausainius. Viską gerai išmaišome.
6.
Masę sukrečiame į norimą formą (aš naudojau nelipnią silikoninę formą, jei naudotumėte paprastą - įklokite kepimo popieriaus arba maistinės plėvelės). Standžiai suspaudžiame, jog neliktų tarpų.
7.
Dedame į šaldytuvą bent 8 valandoms, kad tinginys sustingtų.
8.
Sustingusį tinginį išimame iš formos ir puošiame kaip tik norisi. Aš jį puošiau draže saldainiais.
Patarimai:
Marmeladas (o po to ir marmeladiniai saldainiai) savo pavadinimą gavo dėl portugališko žodžio „marmelo“, kuris reiškia – svarainis. Būtent iš šių vaisių buvo gaminamas pirmasis marmeladas, paplitęs po visą pasaulį ir tapęs neatsiejamu pusryčių elementu. Brangiausias pasaulyje marmelado indelis parduotas už 5000 svarų sterlingų (apie 5848 eurus) – taip savo 125 metų jubiliejų nusprendė atšvęsti Mančesterio marmeladų gamintoja „Duerr‘s“. Šiame išskirtiniame gaminyje buvo sujungti geriausi Sevilijos apelsinai su vintažiniu „Dalmore 62“ viskiu, kurio butelio kaina – 32000 svarų sterlingų (apie 37434 eurus) ir „Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill 1996“ vintažiniu šampanu, o šio marmelado papuošimui buvo panaudoti 24 karatų valgomi aukso lapeliai. Šis unikalus marmeladas buvo supilstytas į specialiai pagamintą 1 kilogramo talpos krištolo indą, kurio vertė – 1100 svarų (apie 1286 eurų).
Marmeladiniai saldainiai tinka bet kurie mėgiami. Aš naudojau kokybiškus, pagamintus iš vaisių tyrių. Marmeladinius saldainius labai nesudėtinga pasigaminti ir patiems pagal šį receptą (jiems tinka bet kokios šaldytos uogos ar vaisiai).
Jei mėgstate saldžiai, cukraus į varškės kremą galite dėti ir daugiau, bet man jo tiek visiškai pakako, nes ir marmeladiniai saldainiai, ir sausainiai saldūs jau savaime.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital