Varškės skarelės su obuoliais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Varškės skarelės su obuoliais
Varškės skarelės su obuoliais
Varškės skarelės su obuoliais
Varškės skarelės su obuoliais
Autorius apie receptą: Traškios išorėje ir minkštos viduje – tokios varškės ir obuolių skarelės yra pačios idealiausios! Šioms varškės skarelėms paprastai naudojami rūgštesni obuoliai ir Traškios išorėje ir minkštos viduje – tokios varškės ir obuolių skarelės yra pačios idealiausios! Šioms varškės skarelėms paprastai naudojami rūgštesni obuoliai ir cukrumi apibarstoma ne tik sausainių išorė, bet ir vidus. Aš gaminau šiek tiek mažiau saldžius sausainius – cukrumi apibarsčiau tik skarelių išorę, bet jei norite saldesnio skarelių varianto – apibarstykite jau iškočiotą tešlą ir po to suvyniotus sausainius. Be to, skarelėms galite drąsiai naudoti ir margariną. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
200 gramų varškės
200 gramų miltų
125 gramai sviesto (kambario temperatūros)
3 šaukštai cukraus
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
2 vienetai obuolių
Pabarstymui:
5.5 šaukšto cukraus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Viename inde sumaišome varškę, sviestą, cukrų, druską, vanilinį cukrų. Sutriname šakute. Po to pamažu įmaišome miltus. Man užteko 200 g miltų, bet mano varškė buvo gana sausoka, ji Jūsų naudojama varškė bus šlapia, tuomet reikės daugiau miltų. Tešla turi būt minkšta, elastinga, bet beveik nekibti prie rankų. Tešlą galima dėti šiek tiek pastengti į šaldytuvą, bet nebūtina.
2.
Obuolius nulupame, supjaustome storesnėmis riekelėmis.
3.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo poperiaus. Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių.
4.
Tešlą paskirtome į keletą gabalėlių, kiekvieną gabalėlį plonai iškočiojame, ~1-2 mm storio, supjautome maždaug į 8×8 cm dydžio kvadratėlius. Į kiekvieno kvadratėlio vidurį dedame po obuolio skiltelę, ją „užklojame“ dvejais kvadratėlio kampais, prispaudžiame. Visus sausainius dedame ant kepimo skardos, maždaug poros cm atstumu vienas nuo kito, kad kepant nesusiliestų.
5.
Cukrų sumašome su cinamonu, apibarstome visus sausainius. Kepame sausainius ~25-30 min įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrunda. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Bandytoja
2020-09-06 10:44
Kažkas nepavyko su tešla. Ji labai lipo prie rankų ir prie lentelės. Tai pat sausainiai keli sudegė, nors visi buvo vienodo dydžio ☺️. Bet šiaip skanu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital