Varškės sausainiukai

AUTORIUS:
Malonumas Gaminti
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Varškės sausainiukai
Autorius apie receptą: Turbūt, pats paprasčiausias ir kartu vienas iš skaniausių sausainių receptų. Puikus receptas, kai šaldytuve "mėtosi" vienas pakelis varškės, kurio jokiam didesniam Turbūt, pats paprasčiausias ir kartu vienas iš skaniausių sausainių receptų. Puikus receptas, kai šaldytuve "mėtosi" vienas pakelis varškės, kurio jokiam didesniam patiekalui pagaminti neužtenka. (...daugiau) Malonumas Gaminti
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
180 gramų varškės
180 gramų kvietinių miltų
200 gramų rudojo cukraus (apytikriai, pagal skonį)
80 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį sudėjau kambario temperatūros sviestą, varškę, subėriau miltus, kepimo miltelius ir druską ir užminkiau tešlą. Tuomet dubenį uždengiau maistine plėvele ir maždaug pusvalandžiui (galima ir per naktį) palikau šaldytuve.
2.
Į lėkštę subėriau cukrų.
3.
Kiaušinį lengvai išplakiau.
4.
Tešlai atšalus, ją labai plonai iškočiojau. Man asmeniškai, kuo ploniau - tuo skaniau, tad visada stengiuosi iškočioti kuo įmanoma ploniau. Maždaug 1 mm storio. Stikline išspaudžiau apkritimus. Kiekvieną apskritimą iš vienos pusės patepiau kiaušinio plakiniu ir labai labai plonu sluoksniu apibarsčiau cukrumi. Perlenkiau pusiau cukruota puse į vidų, vėl tepiau kiaušiniu ir plonai apibarsčiau cukrumi ir lenkiau pusiau cukruota dalimi į vidų, suformuodama trikampį, vėl patepiau kiaušinio plakiniu ir užbarsčiau šiek tiek cukraus. Sausainius sudėjau į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
5.
Kepiau 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min, kol švelniai parudavo. Kepimo laikas labai priklauso nuo tešlos storio.
AUTORIUS: Malonumas Gaminti
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital