Varškės pyragas su vyšniomis

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Varškės pyragas su vyšniomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 g manų kruopų
žiupsnelis druskos
150 g sviesto
225 g cukraus
2 šaukštai romo
6 kiaušiniai
500 g vyšnių
500 g riebios varškės
1/8 l grietinės
4 šaukštai apelsinų sulčių
50 g skaldytų migdolų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš manų kruopų, druskos, sviesto, 100 g cukraus, romo ir kiaušinio išminkyti trapiąją tešlą ir uždengtame dubenyje palikti šaltai. Išimti vyšnių kauliukus. Varškę ištrinti su 5 tryniais, grietine ir apelsinų sultimis. Baltymus atšaldyti. Tešlą dar kartą perminkyti. Iš 2/3 tešlos iškočioti paplotį, perkelti jį į torto formą (24 cm skersmens), viršų apibarstyti skaldytais migdolais. Paplotį subadyti šakute ir 20 min pakepti 200 C karštumo įkaitingoje orkaitėje. Iš likusios tešlos suformuoti 80 cm ilgio juostelę, šiek tiek suploti ir prispausti prie iškepusio bei atvėsusio papločio (bus pyrago šonas). Vidų pridėti vyšnių. Baltymus su 125 g cukraus išplakti iki putų, sumaišyti su varškės kremu ir sukrėsti ant vyšnių. Pyrago viršų išlyginti. Kepti įkaitintoje orkaitėje. Kepti 10 min 180 C, o tada sumažinti temperatūrą iki 150 C ir kepti dar 75 min. Prieš patiekiant galite papuošti vyšniomis.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Sim
2010-11-14 21:41
Patariu deti per puse maziau varskes :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital