Varškės pyragas su uogiene - labai skanus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Varškės pyragas su uogiene
Varškės pyragas su uogiene
Varškės pyragas su uogiene
Autorius apie receptą: Šį kartą pyragą kepiau su mėlynių uogiene, bet labai skanu ir su bet kokia kita mėgstama! Pyragas kepamas 18 cm skersmens formoje. Šį kartą pyragą kepiau su mėlynių uogiene, bet labai skanu ir su bet kokia kita mėgstama! Pyragas kepamas 18 cm skersmens formoje. Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų šokoladinių sausainių
80 gramų sviesto (+ šiek tiek formai patepti)
Kremui:
500 gramų kreminės varškės (parduodamos kibirėliuose, nesaldintos arba galima keisti paprasta varške, žr. patarimus)
180 gramų varškės (paprastos, iš pakelių)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų grietinės
100 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Viršui:
4 šaukštai uogienės (bet kokios mėgstamos)
0.5 šaukštelio želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruoškite kepimo formą - jos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus ištepkite sviestu.
2.
Sviestą ištirpinkite. Sausainius sumalkite iki trupinių ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Suberkite masę į kepimo formą (naudojau apvalią 18 cm) ir spausdami rankomis ar šaukštu suformuokite pagrindą ir kraštelius. Įdėkite kepimo formą į šaldiklį 15 minučių.
3.
Sudėkite visus varškės įdaro ingredientus į virtuvės kombaino indą ir sumalkite iki vientisos konsistencijos (be grūdelių). Pasistenkite nemalti ilgiau nei reikia, nes tešla pagaus oro ir vėliau kepdama gali labai iškilti, o ištraukus iš orkaitės - sukristi.
4.
Įpilkite tešlą į kepimo formą ant pagrindo ir pašaukite į iki 130 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 1-1,5 val. arba kol šonai sustings, o viduriukas, pajudinus kepimo formą, judės kaip žele (sustingusi žele). Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite atvėsti.
5.
Įberkite želatiną į dubenėlį ir sumaišykite su 1 v.š. vandens. Palikite išbrinkti. Uogienę truputį pakaitinkite puode, kad ji būtų karšta ir sumaišykite su želatina, kol ji pilnai ištirps. Palikite truputį atvėsti. Paskirstykite uogienę tolygiai ant pyrago viršaus ir pastatykite pyragą keletai valandų į šaldytuvą. Skanaus.
Patarimai:
Kreminė varškė. Vietoje jos galite naudoti ir paprastą 9% varškę - 400g tokios varškės elektriniu trintuvu sutrinkite drauge su 100g jogurto (arba grietinės ar grietinėlės), kad masė būtų vientisa, neliktų varškės grūdelių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Valentina
2018-03-17 20:59
Ar gali pyragas sukristi, jeigu per ilgai kepiau? Nes buvo grazus, bet palikau pravesti uzdarytoj orkaitej, tai sukrito? ATSAKYTI
Diana
2018-03-18 00:18
Šis pyragas pirmiausia kepdamas ir neturėtų labai iškilti (idealu, kai kepant beveik visai neiškyla), iškyla jeigu šiek tiek permaišomi ingredientai ar per aukšta kepimo temperatūra. Bet net jeigu taip nutinka, nesirūpinkite ir kad sukrito - taip ir turi būti. Tiesiog jį atšaldykite ir tada ragaukite, pamatysite, skonis bus puikus :) ATSAKYTI
Neringa
2017-03-26 21:08
Liuksiškas. Vienas iš skaniausių varškės pyragų! :) Aš tik kepiau 150C 90min. Pabūgau 130C ATSAKYTI
Danutė
2017-03-22 18:30
Martelė atvežė man tokį pyragėlį, tik su vyšnių uogiene darytą, apsivalgymas! Mokykitės martelės, kaip anytas mylėt!
Labai patiko, kepsiu ir pati per Velykas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital