Varškės pyragas su uogiene ala "Zebriukas"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Varškės pyragas su uogiene
Varškės pyragas su uogiene
Varškės pyragas su uogiene
Autorius apie receptą: Esu ne kartą paklausta ką reiškia kai kurių receptų pavadinime žodis „firminis“. Tai reiškia, kad esu šio recepto ar idėjos autorė, kad patiekalą ilgai tobulinau, Esu ne kartą paklausta ką reiškia kai kurių receptų pavadinime žodis „firminis“. Tai reiškia, kad esu šio recepto ar idėjos autorė, kad patiekalą ilgai tobulinau, skaičiavau gramus ir mililitrus, kol galiausiai atradau tobulą proporciją, pagaminau, nufotografavau ir aprašiau. Tokiu būdu tinklaraštyje atsiranda firminiai patiekalai. Receptas gimsta paskiausiai, pirmiausiai būna idėja, o ji dažniausiai susigeneruoja revizuojant šaldytuvą. Ar spinteles. Rūsį. Šaldiklį. Vaisių lėkštes. Vasarą – nuosavus ir draugių šiltamius. Po to būna minčių audra, kurios metu prisimenu įvariausius receptus, gamybos būdus. Šis varškės pyragas yra jungtinis sausainių pado, varškės apkepo ir „zebriuko“ pyrago produktas. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų sausainių („piparkūko“ arba „gaidelio“ tipo)
90 gramų sviesto (pusės standartinio pakelio)
1 šaukštelis prieskonių meduoliams (nubraukto, tik jeigu naudosite „gaidelio“ sausainius)
Varškės kremui:
540 gramų varškės (3 standartinių pakelių po 180g)
3 vienetai kiaušinių (M dydžio)
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (plakamosios, min. 30% riebumo)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
250 mililitrų uogienės (ar džemo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Naudoju virtuvinio kombaino S peilius. Jei neturite tokio, sutrupinti sausainius galima kočėlu (sausainius sudėjus į tvirtą maišelį), o varškę sutrinti mikseriu ar bet kokiu kitu plakikliu.
2.
Pirmiausiai nedideliame prikaistuvyje išlydau sviestą. Sausainius dedu į kombaino indą ir malu iki smulkių trupinių. Supilu sviestą, beriu prieskonius ir vėl malu, kol viskas gerai susimaišo. Gautą masę sukrečiu į kepimo formą ir pirštų ar stiklinės dugno pagalba suformuoju vienodo storio sluoksnį ir 1-2 cm aukščio bortą.
3.
Gali atrodyti, kad sviesto mažai, tačiau jei naudosite daugiau, atšalęs pyrago padas bus pernelyg kietas.
4.
Indo nė neplaunu, į jį sudedu varškę, kiaušinius, vanilinį cukrų, druską ir malu iki gaunu vienalytę masę. Tuomet supilu grietinėlę ir jungiu peilius kelioms sekundėms, tik kad įsimaišytų.
5.
Cukraus tikrai nereikia, jo pakaks uogienės ar džemo skonyje, šio pyrago gardumo paslaptis ir yra ta, kad sluoksniai yra skirtingo skonio.
6.
Pasiruošiu uogienę ar džemą, jei tekstūra labai tvirta, šakute pamaišau iki suskystėja.
7.
Kepimo formą su sausainių pagrindu dedu ant darbo stalo, į patį centrą dedu du didelius šaukštus varškės masės, šaukštą uogienės, vėl varškės ir taip kol baigiasi masė. Kiekvieną šaukštą būtina dėti į centrą, tuomet gausis vienodi sluoksniai. Paskutinis turėtų būti varškės.
8.
Formą dedu į orkaitės vidurį, jungiu 180C ir kepu apie 35-40 minučių.
9.
Iškepusį ir atvėsusį dedu į šaldytuvą, laukiam ragavimo bent 6h, tad dažniausiai šį pyragą kepu vakare ir pernakt šaldau. Išėmus ir atpjovus reikiamą kiekį, formą iškarto dedu atgal į šaldytuvą, pyragas skanus tik šaltas.
10.
Jei kam nors visgi trūksta saldumo, užberiu miltelinio ar perlinio cukraus.
Patarimai:
Yra keli svarbūs veiksniai, lemiantys šio pyrago skonį ir vaizdą. Pirmas – uogienė turi būti labai tiršta, kitaip ji tiesiog susimaišys su varškės mase. Naudoju savo gamybos juodųjų serbentų ir bananų uogienę, ji yra tirščiausia. Iš pirktinių būtų geriausia rinktis džemus.
Antras – prieskoniai. Tiesiog būtinas meduolių prieskonių mišinys, kartais dar vadinamas piparkūku. Prieš Kalėdas pasirodo ir piparkūko skonio sausainiai, jie labai tinka šio pyrago gaminimui, tačiau jei naudosite paprastus gaidelio tipo sausainius, juos reikės pagardinti. Prieskonių rasite didesniuose prekybos centruose.
Gamyba tikrai nesudėtinga, reikės virtuvinio kombaino pagalbos. Jei jo neturite, misija įmanoma, tik užtruksite kiek ilgiau.
Gaminu 28cm diametro tortinėje, naudoju silikoninę. Jei naudosite atsegamą, dugną vertėtų iškloti kepimo popieriumi, kepant gali lietis sviestas.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital