Varškės pyragas su slyvomis

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Varškės pyragas su slyvomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Pagrindui:
200 g miltų
1 arbat.šaukštelio kepimo miltelių,
1 kiaušinio,
70 g cukraus,
100 g sviesto,
žiupsnelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
šaukštas cinamono

Varškės sluoksniui:
500g pertrintos varškės ("Mūsų švelnioji" ar pan.)
300g slyvų
3 kiaušiniai
200 ml 35% riebumo grietinėlės
1 stiklinė cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
Migdolų esencijos (nebūtina)
1 pakelis grietinėlės arba vanilinio skonio pudingo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus persijokite su kepimo milteliais, suberkite cukrų, druską, vanilinį cukrų ir cinamoną. Sudėkite šaltą sviestą ir kapokite peiliu, kol gausis trupiniai. Įmuškite kiaušinį ir viską greitai suminkykite, suvyniokite į politileno plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Tešlą plonai iškočiokite ant miltais apibarstyto stalo, išklokite ja apvalios kepimo formos (24 cm arba 26 cm skersmens) dugną ir kraštus. Trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus standžiai išplakite. Trynius sumaišykite su varške ir cukrumi, įdėkite migdolų esencijos, citrinos sulčių, gerai išmaišyti ir supilkite grietinėlę. Suberkite pakelį pudingo ir taip pat gerai išmaišykite. Supilkite varškės masę ant pagrindo. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir puseles išdėliokite ant pyrago paviršiaus, šiek tiek panardindami į varškės masę. Pyraga kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, 50-60 minučių. Atsargiai išimkite, leiskite atvėsti, išimkite iš kepimo indo. Ir pateikite po kokios valandos, kai pyragas visai atvės.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
astuta
2009-09-18 17:28
nu labai skanus pyragas, vienas tu geresniuju varskes ATSAKYTI
Migle
2009-09-18 10:26
Iskepusi as dar apibarsciau migdolu drozlemis ir apslaksciau tirpintu baltu sokoladu. Buvo labai skanu. Bet zinokit gerokai skanesnis palaikytas pora valdnu saldytuve, negu kad karstas. Tikrai rekomenduoju isbandyti ;) ATSAKYTI
Dalia
2009-08-09 21:21
Kaip tik iš kaimo prisivežėm kibirą slyvų, tad būtinai išbandysiu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital