Varškės pyragas su mėlynių uogiene ir obuoliais

AUTORIUS:
Ineta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Varškės pyragas su mėlynių uogiene ir obuoliais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 stiklinės miltų
1 stiklinė mėlynių uogienės
1,5 stiklinės cukraus
500 g varškės
200 g sviesto
150 g grietinės
4 kiaušiniai
2 v. š. krakmolo
1 a. š. kepimo miltelių
2 obuoliai
keli lašeliai vanilės esencijos
0,5 citrinos sulčių
migdolų giržinėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai ištirpinkite sviestą, šiek tiek ataušinkite. Atskirai išsisukite vieną kiaušinį su 0,75 stiklinės cukraus, tuomet viską sudėkite į ataušintą sviestą ir išsukite, kol aptirps cukrus. Į kitą dubenį įberkite miltus ir sumaišykite juos su kepimo milteliais, tuomet užpilkite paruoštą sviestą su cukrumi ir kiaušiniu ir viską gerai sumaišykite. Tešlą padalinkite į dvi dalis, sudėkite į atskirus maišelius ir valandai įdėkite į šaldymo kamerą. Varškės įdarui ištrinkite varškę, sudėkite krakmolą, grietinę ir išmaišykite. Atskirai suplakite 3 kiaušinius su likusiu cukrumi, po to juos supilkite į varškės masę, įlašinkite vanilės esencijos, įspauskite citrinos sulčių ir viską sumaišykite. Sudėkite supjaustytus ir nuluptus obuolius. Pasiruoškite pyragams skirtą kepimo formą. Vieną dalį tešlos sutarkuokite burokine tarka, tai bus pagrindas. Ant pagrindo pilkite varškės masę, mėlynių uogienę, po to likusią tešlos dalį užtarkuokite ant paviršiaus. Ant viršaus sudėkite migdolų griežinėlius. Kepkite apie valandą 180-200 laipsnių temperatūroje. Skanaus!

Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!

AUTORIUS: Ineta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Esmira
2016-09-30 21:03
Gavosi superinis ir... laaabai skanus! Vietoj mėlynių uogienės dėjau šaldytus trintus juoduosius serbentus- liux. Ačiū už receptą :) ATSAKYTI
Vaida
2012-03-27 15:24
Paprasta ir skanu:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital