Varškės pyragas su įdaru

AUTORIUS:
Brigita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 282)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 282)
Varškės pyragas su įdaru
Autorius apie receptą: Labai skanus pyragas. Jeigu neturite slyvų uogienės, galite ją pakeisti kita mėgiama uogiene. Labai skanus pyragas. Jeigu neturite slyvų uogienės, galite ją pakeisti kita mėgiama uogiene. Brigita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
100 gramų sviesto
150 gramų miltų
30 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių trynių
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
600 gramų varškės
150 gramų slyvų uogienės (arba kitos tirštos, džemiškos)
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis citrinos žievelės
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštas krakmolo
Viršui:
100 gramų kokoso drožlių
80 gramų sviesto
50 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ruošiame pyrago pagrindą: minkštą kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušinio tryniu iki purumo. Sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkome tešlą. Tešlą paskirstome po kepimo popieriumi išklotos 20-24 cm skersmens kepimo formos dugną ir paliekame šaldytuve 30 minučių.
2.
Gaminame įdarą: varškę sumaišome su cukrumi, susmulkinta citrinos žievele, vaniliniu cukrumi, kiaušiniais ir krakmolu. Viską gerai išmaišome. Beje, jeigu naudojama uogienė labai saldi, cukraus kiekį galite mažinti, nes maniškė uogienė paprastai būna į rūgštesnę pusę.
3.
Pasiruošiame trupinius viršui: šaltą sviestą (kuo šaltesnį, galite prieš tai palaikyti šaldiklyje) sutarkuojame į dubenį ir sumaišome su cukrumi ir kokoso drožlėmis. Viską triname pirštais, kol gausime drėgnus trupinius.
4.
Ant tešlos užtepame sluoksnį slyvų uogienės, sukrečiame varškės masę, viršų pabarstome paruoštais trupiniais. Beje, uogienė čia labiausiai tinkama tirštesnė, toks labiau džemas. Pyrago viršų pridengiame folija, kad kepant kokoso drožlės neapdegtų.
5.
Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių. Tada foliją reikėtų nuimti ir pakepti dar apie 10 minučių, kad gražiai pagelstų pyrago viršus.
AUTORIUS: Brigita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Juratė
2019-08-12 22:03
Nerealus pyragas. Tik varškės masę ,,blenderavau", nes kitaip problema ištrinti. Vietoj uogienės dėjau šaldytų gervuogių. Padariau apvalią formą-nerealu tortas. Šiltas super su ledais!!! ATSAKYTI
Diana
2019-07-14 11:23
Gavosi skanus ir dar pakartociau ATSAKYTI
Rita
2017-03-25 17:27
Laaabai skanus pyragas
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital