Kremiškas varškės pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Kremiškas varškės pyragas
Kremiškas varškės pyragas
Kremiškas varškės pyragas
Kremiškas varškės pyragas
Autorius apie receptą: Gaminau jį jau kelis kartus ir netgi gavau "užsakymų". Tikrai manau, kad sunku jį kaipnors sugadinti. Nebent sudeginti. Maniškis pyragas - New york'o sūrio pyrago interpretacija. Gaminau jį jau kelis kartus ir netgi gavau "užsakymų". Tikrai manau, kad sunku jį kaipnors sugadinti. Nebent sudeginti. Maniškis pyragas - New york'o sūrio pyrago interpretacija. Klasikiniame recepte dažniausiai naudojami digestive sausainiai, Philadelphia kreminis sūris ir grietinės užpilas ant viršaus. Tikrai skanu ir be jokių glaistų ar aptepimų, bet galiu pasiūlyti pavyzdžiui rūgštoką mangų ir žaliųjų citrinų piure kaip padažą (išbandyta ir patvirtinta). Ingredientai skirti 26 cm skersmens formai nusegamais kraštais. (...daugiau) Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas kreminės varškės
1 stiklinė cukraus
5 vienetai kiaušinių
3 šaukštai miltų
80 mililitrų grietinėlės (arba pieno)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Pagrindui:
1 pakelis šokoladinių sausainių (pvz., Selgos)
1 žiupsnelis druskos
2 šaukštai cukraus
80 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui sausainius sumalti iki miltų, sumaišyti juos su dviem šaukštais cukraus ir žiupsniu druskos. Užpilti viską tripintu sviestu ir gerai išmaišius (jei masė gaunasi biri, įpilti dar truputėlį sviesto) sukrėsti į formą, išklotą kepimo popieriumi. Pagrindą gerai suslėgti šaukštu ir dėti į šaldytuvą pastovėti, kol bus pagamintas varškės sluoksnis.
2.
Inde sumaišyti kreminę varškę, cukrų, vanilinį cukrų bei miltus. Cheesecake'o maišymui aš naudoju rankinį elektrinį trintuvą. Po vieną sumušti kiaušinius, po kiekvieno labai gerai išplakti. Supilti grietinėlę. Darkart perplakti ir supilti masę į formą su pyrago pagrindu. Ji būna skysta – taip ir turi būti.
3.
Pyragą atsargiai dėti į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę, ir kepti apie 15 minučių, tuomet temperatūrą mažinti iki maždaug 120 ir kepti dar apie valandą. Iškepęs jis bus tada, kai visas pyragas bus daugmaž tvirtas, tik vidurys dar švelniai siūbuojantis.
4.
Sūrpyragį visiškai atvėsinti kambario temperatūroje ir dėti per naktį (ar bent jau 3 - 4 valandoms) į šaldytuvą (uždengus maistine plėvele, kad neprisigertų skaniųjų šaldytuvo kvapų).
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital