Varškės pyragas - beveik tortas

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Varškės pyragas - beveik tortas
Varškės pyragas - beveik tortas
Varškės pyragas - beveik tortas
Autorius apie receptą: Varškės "tortas" gamintas pagal senovinę lenkišką receptūrą. Tai neabejotinai vienas iš pyragų, kuris pateisina žodžius, jog idealumas slypi paprastume. Tikra tiesa! Varškės "tortas" gamintas pagal senovinę lenkišką receptūrą. Tai neabejotinai vienas iš pyragų, kuris pateisina žodžius, jog idealumas slypi paprastume. Tikra tiesa! Tikriausiai todėl nuo tada, kai pirmą kartą jį išbandžiau, jis tapo dažniausiai kepamu varškės pyragu mano virtuvėje. (...daugiau) Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
Kremui:
1 kilogramas liesos varškės
600 mililitrų pieno
4 vienetai kiaušinių
125 gramai cukraus pudros (arba medaus)
120 gramų vanilinio pudingo milteliai
50 gramų cukraus
1 šaukštas miltų
16 gramų vanilinio cukraus
Papuošimui:
500 gramų uogų
pagal poreikį cukraus pudros
Pagrindui:
300 gramų sausainių (naudojau "Selgos" )
120 gramų margarino (arba alvyvuogių aliejaus)
4 šaukštai vandens (jei reikia)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
400 mililitrų pieno užvirti su cukrų. Į likusį pieną suberti 80 gramų pudingo ir išmaišyti. Kai pienas užvirs, supilti pudingą ir labai gerai išmaišyti. Pudingą palaikyti ant ugnies dar kelias sekundes nuolat maišant. Atvėsinti pudingą iki kambario temperatūros.
2.
Į didelį dubenį sudėti varškę, atvėsusį pudingą, cukraus pudrą arba medų, vanilinį cukrų, likusį pudingą, 1 šaukštą miltų ir kiaušinius. Viską išmaišyti iki vientisos masės.
3.
Sausainius susmulkinti iki trupinių, įdėti sviestą ir minkyti kaip tešlą. Jei masė per sausa, galite įpilti šiek tiek vandens ir minkyti toliau.
4.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi ir ant jo paskirstytyi sausainių masę. Stipriai paspaudžiant suformuoti pagrindą ir padaryti kraštelius.
5.
Paruoštą varškės masę pilti ant sausainių, ant viršaus sudėti uogas. Dėti tortą į 180 C laipsnių orkaitę ir sumažinti temperatūrą iki 150 C laipsnių ir kepti apie 2 valandas. Iškepusį tortą būtinai reikia atvėsinti šaldytuve. Prieš patiekiant papuošti uogomis ir cukraus pudra.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital