Varškės pyragas

AUTORIUS:
Karina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Varškės pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Pagrindui:
1 kiaušinis
250 g kepinių margarino
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnis kepimo miltelių
~ 1 stiklinę kvietinių a.r. miltų, tešla turi būti minkšta.
Viršutiniam sluoksniui:
500 g varškės
4 kiaušiniai
6 šaukštai cukraus (galima ir keturis kokius dėt, jei nemėgstat labai saldžiai)
truputis vanilės
0,5 citrinos ir  1 šaukštelis sodos tai citrinai nuplauti
~ 150 g tikro sviesto
šaukštas/du kvietinių a.r. miltų
1 žiupsnis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pagrindas: Į dubenį supjaustyti margariną, įmušti kiaušinį ir viską gerai perminkyti, permaišyti. Subėrti cukrų, vėl viską sumaišyti. Tada berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliai, jų labai nedaug, gal kokį pusę šaukštelio, gal dar mažiau berti. Pamažu berti miltus į dubenį ir minkyti. Tešla turi gautis minkšta ir dar kimbanti likti. Imti skardą aukštais kraštais, iškloti kepimo popierium, dugną sviestu patepti, sukrėsti tešlą ir suvilgytais vandeniu delnais paskirstyti po visą skardą. Įjungti orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių, kol gaminamas įdaras. Įdaras: Varškę sukrėsti į dubenį, įmušti kiaušinius, viską gerai plakikliu išmaišyti, tada berti cukraus, vanilės. Citriną gerai patrinti su soda ir nuplauti šaltu vandeniu, nutarkuoti per smulkią tarką pusės citrinos cedrą (žievelę) ir išspausti sultis (taip pat tik pusės citrinos). Viską gerai išmaišyti. Įberti miltų ir kepimo miltelių, vėl išmaišyti. Sviestą ištirpinti ant mažos ugnies, supilti į varškės masę ir paskutinį kart viską gerai išmaišyti. Gautą masę sukrėsti ant anksčiau pagamintos ir jau esančios skardoje, tolygiai paskirstyti ir kišti įkaitusion orkaitėn. Kepti apie valandą. Be proto skanus karštas :)
AUTORIUS: Karina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Kristina
2011-05-17 19:16
kepu sita pyraga dabar antra karta. pirma karta neiskilo ne kiek + riebokas buvo, tai dauginu siek tiek kepimo milteliu ir mazinu sviesto kieki, bus matyk kas gausis. o siaip tikrai skanus, lengvai gaminasi ir nebrangus. ATSAKYTI
Viktorija
2011-04-21 11:48
Skanus pyragas, tik tikrai riebus :)
Kas kepsit, palaukit kol vos vos pravės (bet neatšals), nes aš nepalaukiau ir man sugriuvo tas pyragas, bet skonis vis tiek geras :) ATSAKYTI
***
2011-04-13 16:00
siandien kepiau.skanus,tik man truputy tas \"padas\"per riebus.mano varske kaimiska buvo,tai gal dar nuo jos tie riebaliukas isbego :D ATSAKYTI
laura
2011-03-24 17:56
bet koks pyragas visada puosia stala :) ATSAKYTI
Natalija
2011-03-24 13:54
Man tai cia nepanasu i bile ka, juk tai pyragas ir dar gan sudetingas receptas :P ATSAKYTI
Aira
2011-03-24 13:36
ai cia tipo bele siunciam... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital