Varškės keksas

AUTORIUS:
Milda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 8
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Varškės keksas
Autorius apie receptą: Skanus, purus, drėgnas ir aromatingas keksas, be kurio mano šeima neįsivaizduoja nei vienų Velykų. Būtinai pabandykite ir jūs! Skanus, purus, drėgnas ir aromatingas keksas, be kurio mano šeima neįsivaizduoja nei vienų Velykų. Būtinai pabandykite ir jūs! Milda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų varškės 9%
300 gramų miltų
200 gramų cukraus
150 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis sodos (nugesintos actu arba citrinos sultimis)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Minkštą kambario temepratūros sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išsukdami po kiekvieno. Sudėkite per sietelį pertrintą (arba blenderiu sutrintą) varškę ir gerai išmaišykite.
2.
Supilkite nugesintą sodą, išmaišykite. Galiausiai įmaišykite persijotus miltus ir gerai išsukite tešlą, jog būtų vientisa, bet nepermaišykite. Tešla bus gana tiršta, taip ir turi būti.
3.
Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 minučių. Tikslus kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės bei nuo kepimo formos dydžio. Ar keksas iškepęs patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į storiausią kekso dalį - jeigu ištrauksite pagaliuką švarų, neapsivėlusį tešla, keksas jau iškepė.
4.
Iškepusį keksą pirmiausia 15-20 minučių atvėsinkite formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių. Pjaustykite tik visiškai atvėsusį.
AUTORIUS: Milda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Vaida
2019-11-03 20:42
Nuostabus receptas, viskas gavosi puikiai, aciu labai ATSAKYTI
Rienka
2019-02-22 17:51
Taip graziai iskiles buvo o veliau sukrito!? ATSAKYTI
Diana
2019-02-24 16:15
Jeigu sukrito, gali buti, kad siek tiek per trumpai kepete arba per staigiai atvesinote ATSAKYTI
Milda
2018-03-05 18:08
O ar galima vietoje sodos naudoti kepimo miltelius? Jei taip, kiek ju reiketu deti? ATSAKYTI
Vida
2018-03-05 20:49
Patarčiau dėti sodos, nes ji kelia stipriau už kepimo miltelius. O jeigu po ranka turite tik miltelius, tada dėkite bent dvigubai daugiau negu sodos ATSAKYTI
Milda
2018-03-05 21:13
Aciu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital