Varškėčiai su špinatais - skanūs ir greitai pagaminami

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Varškėčiai su špinatais
Autorius apie receptą: Varškėčius su špinatais galite patiekti su grietine, tadžiki padažu ar bet kokiu kitu mėgstamu padažu. Varškėčiai labai gardūs tiek karšti, tiek šalti. Varškėčius su špinatais galite patiekti su grietine, tadžiki padažu ar bet kokiu kitu mėgstamu padažu. Varškėčiai labai gardūs tiek karšti, tiek šalti. Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
250 gramų varškės 9%
2 saujos špinatų
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai miltų
1 šaukštas petražolių (smulkintų)
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis juodųjų pipirų
1.5 šaukšto sviesto (kepimui)
1 šaukštelis saulėgrąžų aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę gerai sutriname šakute su kiaušiniu. Įmaišome miltus, druską ir pipirus.
2.
Špinatus kelioms sekundėms įmerkiame į karštą vandenį (ne verdantį), po to nukošiame, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome į mažesnius gabalėlius. Šaukštu įšmaišome į varškės masę kartu su smulkintomis petražolėmis
3.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų ir sviestą.
4.
Imame po 1 šaukštą tešlos ir šlapiomis rankomis suformuojame ~1-1,5 cm storio blynelius. Kepame juos iš abiejų pusių, kol varškėtukai gražiai apskrunda.
5.
Iškeptus varškėčius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
6.
Patiekiame su grietine, jogurtu ar mėgstamu padažu.
Patarimai:
Kiek tiksliai miltų dėti į tešlą, priklauso nuo varškės drėgnumo. Jei varškė drėgnėsnė, tuomet dėkite truputį daugiau, jei sausesnė - mažiau (mano naudota varškė buvo gana sausa ir biri). Tešla turi būti formuojama, bet lipnoka, jokiu būdu ne kieta.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
ZaiZaZai
2022-09-30 08:44
Petražolių neturėjau, bet įdėjau česnako - buvo labai skanu, darysiu vėl. ATSAKYTI
Ginn
2019-07-09 19:04
Labai patiko, skanu ir sotu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital