Varškėčiai orkaitėje

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Varškėčiai orkaitėje
Autorius apie receptą: Net nežinau, kaip čia buvo - ar jau visi seniai išbandę šį stebuklą ir tik aš viena jį praleidau? Ar šitas receptas tiesiog dar nėra plačiai paplitęs? Jis tiesiog būtinas Net nežinau, kaip čia buvo - ar jau visi seniai išbandę šį stebuklą ir tik aš viena jį praleidau? Ar šitas receptas tiesiog dar nėra plačiai paplitęs? Jis tiesiog būtinas išbandyti visiems, mėgstantiems varškę. Jie nėra tas pats, kas visų mėgstami keptuvėje kepti varškėčiai, bet man jie gal net labiau patiko, nes visiškai nereikia riebalų, labai mažai miltų ir daug varškės, nereikia stovėti prie viryklės. O koks skonis! Lengvučiai, minkštučiai, tirpstantys burnoje, skanūs tiek šilti, tiek šalti. (...daugiau) Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų varškės (geriau sausesnės)
150 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
1 vienetas kiaušinių trynių
šiek tiek sezamo sėklų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia varškę šaukštu gerai ištriname su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir kiaušiniais. Į varškę suberiame persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai masę išmaišome ir išminkome.
2.
Iš varškės masės delnais formuojame kamuoliukus. Juos šiek tiek suplojame į varškėtukus. Beje, jeigu formuojant tešla limpa prie rankų, varškėčius formuokite šlapiomis arba miltuotomis rankomis. Paruoštus varškėtukus sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Galima kepti ir tiesiog taip, bet aš dar varškėtukų viršų aptepiau kiaušinio tryniu ir pabarsčiau sezamo sėklomis.
3.
Šauname juos į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25 - 30 minučių, kol bus gražiai auksinės spalvos.
4.
Patiekiame valgytojams su uogiene ir grietine arba jogurtu.
AUTORIUS: Justyna
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Agne
2021-06-27 20:39
Labai skanūs! Labai greitai pagaminami, skanūs ir karšti ir šalti, tinka užkandžiams. Kaip bandelės. Gaminau iš rupios ir kreminės varškės, abu kartus puikiai. Dėkui už receptą! ATSAKYTI
Inga
2018-09-18 11:02
Sudedame ant kepimo popierium ištiestos skardos ir paskui valgom su popierium nes prilimpa tas popierius. Gaila sugadintų varškėčių. ATSAKYTI
Raimonda
2018-09-18 11:24
O kokį kepimo popierių naudojate? Kiek kepu, niekad niekas neprilimpa :) ATSAKYTI
Dovilė
2018-09-19 14:28
Inga, rinkitės kokybišką kepimo popierių, nes prilipimas yra ne recepto, o būtent prasto kepimo popieriaus kaltė. Manęs niekad nepaveda Gosia bei Rimi ženklo kepimo popierius, niekas prie jų nelimpa, o va tokie kur būna patys pigiausi popieriau, supakuoti peršviečiamais rulonėliais beveik visada prisvyla. ATSAKYTI
Nr
2018-11-20 17:14
Nusipirkite kokybiska kepimo popieriu :) ATSAKYTI
Agnė
2018-09-11 11:05
Atradau puikų receptą, labai skanūs varškėčiai :) ATSAKYTI
Jolanta
2018-03-27 19:42
Ar čia Beatos,ar Justinos receptukas? ATSAKYTI
Laura
2018-03-28 12:40
Man regis nei Beatos, nei Justinos, nes jau labai seniai keliaujantis per internetą jis, netgi ne vien Lietuvoje. Turbūt abiejų šių puikių moterų išbandytas ir užrašytas su variacijomis nuo savęs :) ATSAKYTI
Violeta
2018-01-31 12:03
Ačiū Justyna už nuostabų receptą,dariau iš dvigubos normos gavosi 17 bandelių varškėtinių...niam niam labai skunu,visi šeimos nariai įvertino dešimtukui ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital