Vanilinis biskvitas tortui - purus, kvapnus ir nesudėtingas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Vanilinis biskvitas tortui
Autorius apie receptą: Turiu įkėlus ne vieną biskvito receptą savo puslapyje, kurie pavyksta 100%, bet šiandien išbandžiau dar vieną receptuką, kuris irgi pavyko puikiai. Biskvitas purus, Turiu įkėlus ne vieną biskvito receptą savo puslapyje, kurie pavyksta 100%, bet šiandien išbandžiau dar vieną receptuką, kuris irgi pavyko puikiai. Biskvitas purus, kvepiantis, pakankamai storas, iš jo išeina 3 torto padai. Nauojau 24 centimetrų skermens formą. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 vienetai kiaušinių (M dydžio, kambario temperatūros)
125 gramai cukraus
100 gramų miltų
50 gramų krakmolo
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek vanilės esencijos
šiek tiek sviesto (ar aliejaus formai aptepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile, plakite apie 7-8 minutes, ne trumpiau.
2.
Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišykite, persijokite į kiaušinių masę ir atsargiai išmaišykite iki vientisos masės. Jokiu būdu neplakite.
3.
Torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi, ištepkite sviestu ar aliejumi, supilkite tešlą, pasukiokite formą kelis kartus, kad biskvitas išsilygintų.
4.
Kepkite 180 C laipsnių temperatūroje apie 30 - 35 minutes, ar iškepė, patikrinkite mediniu smeigtuku. Įkišus ir ištraukus, jis turi likti sausas, neapsivėlęs.
5.
Iškepus išimkite iš orkaitės, leiskite maždaug 5 minutes atvėsti. Peiliu atskirkite biskvito šonus nuo formos, išimkite jį, apverskite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
6.
Jeigu planuojate daryti tortą, biskvitą iškepkite iš vakaro, nes iškepęs jis turi pailsėti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Aura
2021-11-06 15:58
Man kai iskepiau jis susitraukė... ATSAKYTI
Samanta
2021-05-27 13:41
Ar galima vietoj cukraus naudoti medų? ATSAKYTI
Nijole
2020-06-21 20:50
Šiandien kepiau šį biskvita. Gavosi puikiai. Ačiū ATSAKYTI
AS
2020-07-02 20:06
Labas.. is 4 kiausiniu gavosi toks storas kad galima i 3 dalis dalint? aciu
ATSAKYTI
Saulė
2020-07-03 14:39
Taip :) Svarbu, kad iškiltų gerai. Diana kitame komentare pabrėžė, kad gali neiškilt jei kiaušiniai nėra gerai išplakti arba permaišyta tešla, arba būna orkaitės durelės varstomos. ATSAKYTI
Asta
2018-12-23 22:55
Siandien kepiau gavosi tokio dydzio, kad tik i dvi dalis padalinti pavyko, o forma 22 cm buvo.. kas ne taip buvo? tikrai toks aukstas kaip cia ft nebuvo.. ATSAKYTI
Diana
2018-12-24 14:11
Gali būti, kad neiškilo taip kaip turėjo. Paprastai priežastys - arba nepakankamai išplakti kiaušiniai, arba permaišyta tešla (dažniausiai nutinka dedant miltus). Aišku, kartais ir orkaitė paveda (būtinai reikia dėti į visiškai įkaitintą, nevarstyti durelių bent jau pirmoje kepimo pusėje, kepti be konvekcijos). ATSAKYTI
Asta
2018-12-23 15:04
Ar galima kepti po viena ''pada''?, bijau pjaustyti, graziai vientiso nepavyks... ATSAKYTI
Dana
2018-12-23 17:12
Aš dažnai kepu po vieną, kai receptuose ingredientai dideliam biskvitui nurodyti. Tik temperatūrą truputį pamažinu (160-170 kepu) ir kepimą prižiūru, nes daug greičiau iškepa. Aišku, kepant po vieną būna čiut sausesnis biskvitas, bet tiesiog jį sulaistau tepant tortą gausiau ir viskas :) ATSAKYTI
Ana
2018-11-16 14:57
Koks didis formis būtų geriau cm.? AČIŪ ATSAKYTI
Ieva
2018-11-16 22:35
Aprašymo pabaigoje parašyta, kad naudota 24 cm skersmens forma :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital