1. Į šaldiklį įstatyti 1.5 L talpos sandariai užsidengiantį indą, kad jis gerai įšaltų.
2. Į didoką dubenį supilti grietinėlę.
3. Vidutinio dydžio dubenyje išplakti trynius.
4. Pieną pakaitinti su 2/3 stiklinės cukraus ir žiupsneliu druskos. Kai pradės kilti garai, pieną nukelti nuo ugnies ir plona srovele pilti į trynius, viską pastoviai ir intensyviai plakant šluotele.
5. Kai visas pienas bus supiltas į trynius, viską perpilti atgal į tą patį puodą, kuriame kaitintas pienas, ir kaitinti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kol mišinųs pradės tirštėti, ir, į jį įkišus švarų šaukštą, jo paviršius pasidengs plona kremo plėvele.
6. Puodą nukelti nuo ugnies. Trynių ir pieno masę perkošti per tankų sietelį tiesiai į dubenį su grietinėle. Supilti vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti.
7. Dubenį su ledų mišiniu uždengti plėvele ir įstatyti į šaldytuvą nakčiai, arba 4 – 5 valandom, kad gerai atšaltų.
8. Atšalusį ledų mišinį pilti į ledų gaminimo mašiną ir sukti apie 30 minučių arba tol, kol ledai sutirštės, priklausomai nuo ledų mašinos šaltumo ir galingumo.
9. Kol ledai sukasi, paruošti įdarą: avietes, cukrų ir degtinę sutrinti šakute. Nereikia ypač ilgai trinti, kol viskas pavirs į skystą tyrelę – gali likti nesutrintų aviečių gabalėlių.
10. Iš šaldiklio išimti ledams skirtą indą. Į jį sluoksniais dėti paruoštus ledus ir aviečių įdarą. Sudėjus visus ledus ir visą įdarą, indą sandariai uždengti ir įstatyti į šaldiklį, kad ledai pilnai sustandėtų.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)