Vaniliniai ledai su aviečių įdaru

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Vaniliniai ledai su aviečių įdaru
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Ledams:
1 stiklinė pieno (1 stiklinė = 225 ml)
2/3 stiklinės cukraus
Žiupsnelis druskos
1 + 0,5 stiklinės riebios grietinėlės
5 kiaušinių tryniai
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Aviečių įdarui:
1 + 0,5 stiklinės šviežių aviečių
3 valgomi šaukštai cukraus
1 valgomas šaukštas degtinės arba aviečių likerio (arba vyšnių, arba juodųjų serbentų – kokio tik širdis geidžia!)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Į šaldiklį įstatyti 1.5 L talpos sandariai užsidengiantį indą, kad jis gerai įšaltų.
2. Į didoką dubenį supilti grietinėlę.
3. Vidutinio dydžio dubenyje išplakti trynius.
4. Pieną pakaitinti su 2/3 stiklinės cukraus ir žiupsneliu druskos. Kai pradės kilti garai, pieną nukelti nuo ugnies ir plona srovele pilti į trynius, viską pastoviai ir intensyviai plakant šluotele.
5. Kai visas pienas bus supiltas į trynius, viską perpilti atgal į tą patį puodą, kuriame kaitintas pienas, ir kaitinti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kol mišinųs pradės tirštėti, ir, į jį įkišus švarų šaukštą, jo paviršius pasidengs plona kremo plėvele.
6. Puodą nukelti nuo ugnies. Trynių ir pieno masę perkošti per tankų sietelį tiesiai į dubenį su grietinėle. Supilti vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti.
7. Dubenį su ledų mišiniu uždengti plėvele ir įstatyti į šaldytuvą nakčiai, arba 4 – 5 valandom, kad gerai atšaltų.
8. Atšalusį ledų mišinį pilti į ledų gaminimo mašiną ir sukti apie 30 minučių arba tol, kol ledai sutirštės, priklausomai nuo ledų mašinos šaltumo ir galingumo.
9. Kol ledai sukasi, paruošti įdarą: avietes, cukrų ir degtinę sutrinti šakute. Nereikia ypač ilgai trinti, kol viskas pavirs į skystą tyrelę – gali likti nesutrintų aviečių gabalėlių.
10. Iš šaldiklio išimti ledams skirtą indą. Į jį sluoksniais dėti paruoštus ledus ir aviečių įdarą. Sudėjus visus ledus ir visą įdarą, indą sandariai uždengti ir įstatyti į šaldiklį, kad ledai pilnai sustandėtų.
AUTORIUS: Aušra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital