Vaniliniai keksiukai su braškių įdaru ir braškiniu grietinėlės kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Vaniliniai keksiukai su braškių įdaru ir braškiniu grietinėlės kremu
Autorius apie receptą: Šie keksiukai yra ypač purūs, minkšti, tiesiog tirpstantys burnoje. Braškių įdaras ir lengvas braškinis grietinėlės kremas suteikia keksiukams superinio skonio, na, o Šie keksiukai yra ypač purūs, minkšti, tiesiog tirpstantys burnoje. Braškių įdaras ir lengvas braškinis grietinėlės kremas suteikia keksiukams superinio skonio, na, o braškė ant keksiuko viršaus viską vainikuoja lengva rugštele. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
2 vienetai kiaušinių baltymų
110 gramų miltų
100 gramų cukraus
90 mililitrų pieno
50 gramų sviesto
1.5 šaukšto jogurto, natūralaus
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
250 mililitrų braškių (smulkintų)
50 gramų cukraus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
1 šaukštas vandens (šilto)
Kremui:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
5 vienetai braškių
5 šaukštai cukraus pudros
1.5 šaukšto vanilinio pudingo milteliai (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdarui braškes sudedame į puodą storesniu dugnu, kaitiname ant vidutinės ugnies 5 minutes, vis pamaišant. Krakmolą sumaišome su vandeniu. Tada į braškes supilame cukrų, ištirpdintą krakmolą, kaitiname 2 minutes, vis maišant. Braškių masė turėtų būti gana tiršta. Supilame įdarą į indelį ir paliekame atvėsti.
2.
Keksiukai – sviestą ištirpiname mikrobangėje, paliekame truputį pravėsti. Viename inde sumaišome miltus su kepimo milteliais, soda ir druska. Sviestą gerai išplakame su cukrumi, tada sudedame kiaušinių baltymus, pieną, jogurtą ir vanilės ekstraktą, gerai išplakame. Po to pamažu įsijojame miltus ir maišome tešlą, kol nelieka gumulėlių. Į keksiukų kepimo formeles išdėliojame 6 keksiukų popierėlius, į juos po lygiai padaliname tešlą.
3.
Kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~20 minučių. Ar keksiukai iškepę, patikriname mediniu dantų krapštuku – įduriame krapštuką į keksiuko centrą, jei krapštukas švarus – tuomet keksiukai iškepę, jei ne, tada dar šiek tiek pakepkite. Kai keksiukai iškepa išimame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti.
4.
Kiekvieno keksiuko viduryje išpjauname maždaug 3-4 cm gylio apvalią duobutę, į ją įdedame šiek tiek braškių įdaro, uždengiame nupjauta keksiuko kepurėle.
5.
Grietinėlės kremas – braškes sudedame į kokteilinę arba maisto trintuvą ir sutriname iki braškių piure. Į vieną didesnį dubenį supilame grietinėlę, cukrų, įdedame vanilės pudingo miltelių, plakame elektriniu plaktuvu, kol grietinėlė sutirštėja (nebekrenta nuo plaktuvo šluotelių). Kai grietinėlė pradeda tirštėti, vis patikrinkite ar nekrenta nuo plaktuvo šluotelių ir ar yra pakankamai standi, kitaip galite per ilgai plakti ir grietinėlė sušoks į gumulėlius. Šaukštu įmaišome braškių piure į grietinėlę. Grietinėlės kremą iškart uždedame ant keksiukų (galima papuošti braške) ir patiekiame. Uždengtus keksiukus laikykite šaldytuve iki 3 dienų. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital