Vaikystės skonio mielinis pyragas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Mielinis pyragas (mielinė bulka)
Autorius apie receptą: Nusprendžiau iškepti pyragą, kurį kepdavo mano mama, kuris nukelia į vaikystę. Dar ir dabar prisimenu pyrago, o gal net galima sakyti naminio pyrago/bulkos kvapą ir skonį. Kad Nusprendžiau iškepti pyragą, kurį kepdavo mano mama, kuris nukelia į vaikystę. Dar ir dabar prisimenu pyrago, o gal net galima sakyti naminio pyrago/bulkos kvapą ir skonį. Kad išsikepti šį pyragą, bėgau pas mamą, kuri iki šių dienų išsaugojusi labai seną "Šeimininkės vadovo" knygą, kurioje ir buvo šis receptas. Receptai knygoje yra nurodyti kiek kitomis proporcijomis. Aš kepiau kiek pagal save, bet svarbiausia, kad tą nuostabų pyrago skonį ir kvapą man pavyko išgauti. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
800 gramų miltų
200 gramų cukraus
200 mililitrų pieno (šilto )
3 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
11 gramų sausų mielių
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į 50 ml šilto pieno suberti 2 šaukštelius cukraus ir mieles. Dubenėlį pastatyti šiltai 10 minučių, kad mielės "suputotų".
2.
Į likusį šiltą pieną supilti suputojusias mieles, išplaktus kiaušinius su cukrumi ir druska, persijotus miltus ir užminkyti tešlą.
3.
Supilti į tešlą ištirpintą sviestą ir gerai išminkyti. Paruoštą tešlą pastatyti šiltai 2 valandoms, kad pakiltų.
4.
Iškilusio pyrago masę sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Viršų sutepti kiaušinio plakiniu ir dar 20 minučių uždengus rankšluosčiu palikti "pailsėti".
5.
Kepti pyragą 200 C laipsnių orkaitėje apie 35 - 45 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Laima
2022-04-04 14:50
Pats skaniausias ...tai prisiminimai iš vaikystės...niekad nekepiau mielinės tešlos ,bet tikrai bandysiu...net silpna ,kaip noriu...Gal galit pasakyti ,jei pas mane mielės ne sausos ...kiek dėti ? Ar eiga ruošimo ta pati ? Ačiū ATSAKYTI
Judita
2022-04-02 18:11
Per daug cukraus ir sviesto ATSAKYTI
Lina
2021-04-03 15:44
Ačiū už receptą. Katik užminkiau,ryt paragausim ATSAKYTI
Sandra
2021-04-03 10:18
Labai skanus pyragas gaunasi. Aciu uz recepta ,jau ne pirma karta kepu ATSAKYTI
Ingrida
2018-05-14 21:28
Tikrai geras receptukas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital