Užkeptos bulvytės nachos stiliumi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Užkeptos bulvytės nachos stiliumi
Užkeptos bulvytės nachos stiliumi
Užkeptos bulvytės nachos stiliumi
Užkeptos bulvytės nachos stiliumi
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas jautienos kepsnio (naudojome „Feel the Beef“ kepsnį „Minutė“)
600 gramų bulvių (šaldytų)
120 gramų čederio sūrio
1 šlakelis aliejaus
0.5 šaukštelio malto kumino
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį grietinės (arba jogurto)
pagal poreikį kalendros
Padažui:
3 vienetai pomidorų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 vienetas jalapenų (nedidelio)
1 pundelis kalendros
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
3 vienetai avokadų (gerai sunokusių)
1 vienetas pomidorų
0.5 vieneto žaliųjų citrinų
1 vienetas jalapenų (nedidelio)
2 skiltelės česnako
pagal skonį kalendros
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Iškepame bulvytes orkaitėje pagal nurodymus ant pakuotės.
2.
Ruošiame salsą. Smulkiais kubeliais supjaustome pomidorus, raudonąjį svogūną ir jalapeną, susmulkiname kalendros lapelius. Viską sumaišome, įspaudžiame žaliosios citrinos sulčių, beriame druskos ir pipirų pagal skonį.
3.
Paruošiame gvakamolę: avokadus perpjauname pusiau, išimame kauliukus, minkštimą išskobiame ir sutriname šakute. Pomidorą ir jalapeną supjaustome smulkiais kubeliais, sutarkuojame česnaką, susmulkiname kalendrą. Viską gerai išmaišome, įspaudžiame žaliosios citrinos sulčių, įberiame druskos ir pipirų.
4.
Jautienos kepsnius įtriname kuminu ir aitriąja paprika. Leidžiame jiems pastovėti, kol šie tampa kambario temperatūros. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepame jautieną po keletą minučių iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame jai pastovėti 5–10 min. Tuomet supjaustome kepsnį kubeliais.
5.
Iškepusias bulvytes dedame į karščiui atsparų indą, beriame ant jų tarkuoto čederio ir grąžiname atgal į orkaitę, palaikome, kol sūris išsilydys.
6.
Ant bulvyčių dedame jautienos gabalėlius, salsą, gvakamolę, jogurtą. Patiekiame su šviežios kalendros lapeliais.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital