Užkepti bulvių virtinukai su sūriu ir šonine

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Užkepti bulvių virtinukai
Užkepti bulvių virtinukai
Užkepti bulvių virtinukai
Autorius apie receptą: Įtariu, kad šilkinių kukulių esate ragavę visi, tad skonio prasme bulvinukai bus panašūs. Tik su daugiau priedų, ryškesniu padažu, traškesniu skoniu ir labai dailiu Įtariu, kad šilkinių kukulių esate ragavę visi, tad skonio prasme bulvinukai bus panašūs. Tik su daugiau priedų, ryškesniu padažu, traškesniu skoniu ir labai dailiu pateikimu. Gaminu juos kartą per 3-4 mėnesius, vienu ypu daug, dalį sudedu į šaldiklį ir kai tik užsimanome ko bulvinio, gardžiuojamės šiuo neįmantriu patiekalu. Gaminimo lyg ir daug, iki galutinio skonio lėkštėje yra du virimo ir vienas kepimo orkaitėje procesas, tačiau visad raminu, kad dirbame ne mes patys, o buitinė technika. Tad be ilgų įžangų, imam ir gaminam. Ir mėgaujamės, nes skonis tikrai tobulas. Dažniausiai gaminu iš trijų kilogramų bulvių, tačiau paprastumo vardan proporcijas surašysiu vienam. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
250 gramų krakmolo (bulvių ar kukurūzų)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai sviesto (lydyto)
2 šaukštai kvietinių miltų
4 šaukštai grietinės
150 gramų šaltai rūkytos šoninės
100 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
1 žiupsnelis provanso žolelių (ar kitų mėgstamų prieskonių)
1 šaukštelis druskos (santykis 1 litras vandens ir 1 šaukštelis druskos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nuplaunu ir neskustas bei nepjaustytas sudedu į puodą, reikėtų tokio dydžio, kuriame bulvės būtų pilnai apsemtos vandens.
2.
Kaičiu ugnį, ant bulvių pilu vandenį, dengiu dangtį ir verdu iki bulvės suminkštėja, laikas priklauso nuo daržovių dydžio ir kaitros.
3.
Išvirus nukošiu, truputį pabadau šakute, perlieju šaltu vandeniu ir palieku atvėsti. Tuomet nulupu, pjaustau į 4 dalis ir dedu į maisto smulkintuvą (naudoju virtuvinio kombaino S formos peilius). Malu iki vientisos masės, tuomet į indą įmušu kiaušinius, beriu miltus ir pusę krakmolo. Įmaišau, suberiu likusį ir vėl maišau, neilgai, tik kol produktais susiporuoja. Tešla gaunasi maloni, nelimpanti prie rankų.
4.
Darbastalį pabarstau miltais, šaukštu pakabinu tešlos ir rankomis formuoju nedidelius rutuliukus, pirštu įspaudžiu duobutę.
5.
Kaičiu didesnį puodą su vandeniu, jį pasūdau ir jam užvirus sudedu bulvinukus. Verdu apie 10 minučių.
6.
Šioje vietoje galima sakyti ‘stop’ ir valgyti virtus kukulius kad ir tiesiog su grietine, tačiau jei norisi ryškiau ir sočiau, siūlyčiau tęsti.
7.
Išvirtus bulvinukus nukošiu, orkaitę įkaitinu iki 160C, į kepimo indą dedu sviestą ir grietinę ir pašaunu į orkaitę 5-7 minutėms. Per tą laiką sutarkuoju sūrį, labai plonai supjaustau šoninę (galima pirkti jau pjaustytą), indą ištraukiu, sušilusius produktus šluotele sumaišau, gražiai surikiuoju bulvinukus, dedu šoninę, beriu sūrį ir prieskonius ir vėl pašaunu į orkaitę 10-12 minučių.
8.
Tiekiu karštus, atvėsę tikrai nebeverti dėmesio.
Patarimai:
Jei nevalgote mėsos, šoninę galite keisti pievagrybiais ar miško grybais, pasūdyta varške, rūkyta raudonąja žuvimi.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital