Autorius apie receptą:
Net ašarą nubraukiau... Tamsiais žiemos vakarais, kai traškėdavo kūrenamas kaime pečius, močiutė virdavo ir užkepdavo šią košę. Kokie šilti prisminimai... Taip, ją
Net ašarą nubraukiau... Tamsiais žiemos vakarais, kai traškėdavo kūrenamas kaime pečius, močiutė virdavo ir užkepdavo šią košę. Kokie šilti prisminimai... Taip, ją vadindavo šilkine koše.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 kilogramo
bulvių
1 litras
pieno
300 gramų
rūkytų lašinių
(arba rūkytos vištienos)
1 vienetas
svogūnų
3 skiltelės
česnako
šiek tiek
druskos
šiek tiek
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves nuskusti, sutarkuoti smulkia bulvių tarka, įtarkuoti svogūną ir česnaką, pagardinti druska, pipirais ir išmaišyti.
2.
Užvirinti pieną, jį supilti į bulvių tarkius. Gerai išmaišyti, sudėti pjaustytus lašinukus ar vištieną.
3.
Visą masę supilti į puodą, skirtą kepti orkaitėje, jį uždengti dangčiu. Dėti į 200 C laipsnių orkaitę ir kepti 1 valandą. Iškepusią košę pagardinti grietine.