Užkandinis silkės tortas su varške

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Užkandinis silkės tortas su varške
Autorius apie receptą: Šiuo originaliu silkės pateikimu ir gaiviu skoniu tikrai nustebinsite artimuosius ar atėjusius svečius. Šiuo originaliu silkės pateikimu ir gaiviu skoniu tikrai nustebinsite artimuosius ar atėjusius svečius. Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Pagrindui:
8 riekelės juodos duonos
50 gramų sviesto
Įdarui:
400 gramų grietinės
350 gramų silkių filė
250 gramų varškės
4 vienetai pomidorų
80 mililitrų vandens
1 pundelis svogūnų laiškų
5 šaukšteliai želatinos
0.5 šlakelio citrinų sulčių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nuo duonos riekelių nupjauti pluteles. Elektriniu smulkintuvu duoną susmulkinti iki trupinių.
2.
Sviestą ištirpinti, užpilti ant duonos ir išmaišyti.
3.
Duoną sudėti į formą išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskirstyti ir paspausti rankomis. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
4.
Įdarui želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti 10 min. Tuomet ištirpinti garų vonelėje: indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps (neužvirs!). Palikti 10 - 15 minučių atvėsti.
5.
Pomidorus palaikyti karštame vandenyje, ištraukti ir nuimti odelę. Perpjauti per pusę, išimti sėklas, o sieneles supjaustyti kubeliais ir sudėti į dubenį.
6.
Silkę supjaustyti kubeliais, svogūnų laiškus ir krapus smulkiai supjaustyti ir viską sudėti į dubenį su pomidorais.
7.
Kitame dubenyje varškę sumaišyti su grietine, nuolat maišant, plona srovele supilti atvėsusią želatiną.
8.
Varškės - grietinės masę sukrėsti ant silkės su pomidorais, pagardinti citrinų sultimis ir viską atsargiai išmaišyti. Šią masę supilti ant sutvirtėjusio duonos pagrindo ir palikt šaltai sustingti kelioms valandoms.
9.
Puošti pagal fantaziją.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital